Assallamualaikum..

Dah lama saya tak post tentang Asmaul Husna ni.. Hari ni, ada 4 lagi nama indah Allah yang Insya-Allah, dapat memberi manafaat kepada kita dunia & di akhirat, Insya Allah.

Ya Khaliqu, maknanya Yang Maha Mencipta Segalanya.  Sesiapa yang kehilangan barang, lantas mengamalkan Ya Khaliqu sebanyak 500 kali, sebaik2nya selepas solat hajat di tengah malam, Insya-Allah, dengan izin Allah, barang yang hilang akan ditemui semula.

Seandainya ada anggota keluarga anda yang menghilangkan diri tanpa khabar berita, kaifiatnya sama seperti yang pertama, cuma selepas solat hajat, berdoalah agar anggota keluarga anda itu akan kembali kepada anda.  Lakukanlah dengan penuh keyakinan kepada Allah, Insya-Allah ia akan berhasil.

Maha Perencana Segala Sesuatu Sebelum terjadi – itulah maksud Ya Bari’u.  Dinyatakan bahawa seandainya anda menderita sesuatu penyakit, bacalah Ya Bari’u sebanyak 100 kali selama seminggu, dan mohonlah doa kepada Allah agar penyakit tersebut disembuhkan.

Ya Musowwiru – membawa maksud Yang Menciptakan Segala bentuk dan Rupa.  Asmaul Husna ini amat berkhasiat bagi pasangan suami isteri yang sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata.  Berikut adalah amalan yang perlu anda lakukan – Isteri hendaklah berpuasa 7 hari, muali hari Ahad sehinggalah hari Sabtu.  Setiap kali berbuka puasa, ambil segelas air masak, bacakan Ya Musowwiru sebanyak 21 kali, tiupkan ke dalam gelas tersebut.  Air itu kemudian dimunum untuk berbuka puasa.  Suami pula harus berpuasa 3 hari, dan setiap kali ingin bersetubuh dengan isteri, bacalah Ya Musowirru sebanyak 10 kali.

Saudara/saudari, kita hanya berusaha dan bertawaqal, segala yang terjadi adalah dengan izin Allah.. Jika kita telah berusaha dan masih belum dapat hasilnya, yakinlah, Allah le

Pelawat menemui web ini melalui carian:

Ya Bari,ya bariu,maksud ya bari,ya baari,arti ya bari,arti allah yafat,ya ba ri u,ya bariku,ya khaliq ya bari ya musavir,ya Barii,Ya bari\,ya bbarri,Ya baarii,ya baari u,arti al bari u,ya allah ya bari,arti allahu ya bariu,arti dari yabariu,arti ya baari u,arti ya bariku,asma al bariu,cerita dewasa setubuh tidak bisa lepas,maksud ya bariu,maksud ya bari\u,maksud ya barri,Untuk menyembuhkan penyakit dgn ya bariu,yaa barii

Tags: , , ,

This entry was posted on Thursday, November 19th, 2009 at 11:58 am and is filed under motivasi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comments so far

1.  simple
November 25th, 2009 at 2:26 pm

Allah itu hebat, siapalah kita tanpanya.

2.  Muhammad Jun
July 23rd, 2013 at 7:06 am

Ana mohon izin tuan menyalin doa2 dalam blog tuan ini trma kasih.

3.  Muhammad Jun
July 23rd, 2013 at 7:08 am

Semoga Perkongsian Ilmu Ini Akan Memberi Manafaat Kepada Kita Semua Dengan Allah Swt.. Aamiin…

4.  Ayu
July 23rd, 2013 at 1:39 pm

Terima kasih En Muhammad Jun, jazakallah :)

 

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment

CommentLuv badge

 
Get Adobe Flash player