Tudung oh Tudung…

Posted by: Ayuin Love
3
Aug

Assallammualaikum semua

harap2 semunya sihat2 dan ceria di dalam rahmat dan kasih sayang Allah.. Insya-Allah.. sedar tak sedar dah 14 hari kita puasa.. cepat sungguh masa berlalu kan.. semoga kita diberikan kekuatan untuk beramal sebaik yang mungkin dalam bulan yang penuh rahmat dan keberkatan ini..

saya pasti sekarang masih ada yang sibuk mencari baju raya, yang perempuan pun sibuk la cari tudung raya.. saya pun tak terkecuali.. pencarian kali ni, saya buat melalui internet.. amboi, banyakkkkkkkk sungguh blog yang menjual tudung, cantik2 pulak tu, harga pun boleh tahan la mahal!

tapi yang saya nak ketengahkan hari ni, ialah harga tudung yang tak padan dengan tudung tu sendiri.. ada tudung2 berjenama yang dijual pada harga RM150-RM300.00 dan ramai pula yang beli tudung tu! patutnya dengan harga tu, semestinya dapat tudung yang sempurna menutup aurat kita, yakni labuh menutup dada, tapi yang mahal2 ni, semuanya atas dada.. jadi matlamat sebenar tudung, iaitu untuk menutup aurat kita, dah tersasar sebenarnya.. dan saya pun pelik, tak ada ke ulama-ulama yang boleh menegur pereka-pereka tudung ni utk membuat tudung berdasarkan syariat??? tudung kadang2 sampai 3-4 layer, tapi still tak cukup kain nak tutup dada…

pada saya, baik la saya beli tudung yang harganya RM10.00 (macam tudung bawal aidijuma) tapi panjang dan labuh menutup dada, dari menghabiskan beratus ringgit utk tudung berlayer-layer tapi singkat!

maaflah kalau ada yang terasa di bulan ramadhan yang mulia ni.. mungkin ada jugak yang kata saya kolot, tak ikut fesyen, tak apa la.. yang penting saya cuma nak ingatkan anda semua dan diri saya sendiri, tudung bukan fesyen, tapi memakaiĀ  tudung adalah wajib, ia perintah Allah dan wajib dilakukan dgn sempurna.. Fikir2kan dan selamat beramal!Jazakallah.. selamat berpuasa semua! ;)

 

 

Pelawat menemui web ini melalui carian:

cara menjahit tudung bawal 2 layer,tudung bawal berlayer,cara jahit tudung 3 layer,cara jahit tudung bawal 2 layer,cara buat tudung 3 layer,cara menjahit tudung 3 layer,cara potong tudung 3 layer,teknik melukis pola tudung 2 layer,cara membuat tudung 3 layer,cara menjahit tudung tutup,tutorial jahit bawal layer,kelas menjahit tudung bawal,langkah-langkah membuat tudung 3layer,tutorial tudung bawal dua lapis sahara,menjahit awning bawal,tutorial jahitan tudung tiga layer,teknik menjahit tudung 3 layer,toturial jahit tudung bawal,tudung layer 3 lapis,tudung jahit sendiri,tudung bawal layer jahit sendiri,jahit sendiri tudung bawal 2 layer,cara potong kain tudung layer,cara buat tudung 2 lapis,cara buat tudung 2 layer,cara jahit tudung 3 layer sendiri,cara jahit tudung awning 3 lapis,cara jahit tudung layer,cara membuat tudung 2 lapis,cara membuat tudung layer
This entry was posted on Friday, August 3rd, 2012 at 3:26 pm and is filed under Love. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One comment

1.  hani
January 5th, 2013 at 1:50 am

tudung mungkin di “salah” konsepkan sekarang nih. Macam macam cerita sebab fesyen.

 

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment

CommentLuv badge

 
Get Adobe Flash player