Too much to share, but too little time to spare!

Assallammualaikum semua!

Salam Aidiladha!! Semoga anda semua sihat2 & ceria la hendaknya.. rindu hati bukan kepalang nak update blog ni, tapi masa sangatlah limited.. Kerja di tempat baru ni memang menuntut banyak kesabaran serta masa.. saya tak berpeluang nak update blog setiap hari macam dulu, tak sempat nak edit gambar, nak bergossip2, nak melalut2 kat blog, sungguh, saya rindu pada masa2 senggang satu masa dulu!

Owh, saya juga rindu nak melawat blog teman2 – paling dirindui blog Jari Manis, blog Supermeng Malaya, blog En Khairul Abdullah (mujur ada FB, dapat la saya luangkan masa sekejap tengok perkembangan terbaruΒ En Khairul), blog Time Traveller Afif & blog Salam 2 Benua.. Dilanda emosi pulak pagi2 ni mengingatkan teman2 alam maya yang dah lama tak saya kunjungi ni, bukan tak sudi, tapi tak sempat.. namun sentiasa disebut dalam hati!!

Setelah 2 bulan berada di tempat baru, I have to admit that the grass alwasy looks greener on the other side, or maybe its just me, coz i still have a lot to learn, a lot to pick up, a lot to digest, so its a bit too depressing for me.. the fact that i have to leave my son at the nursery as early as 7am, rushing for the train to ampang park, then juggling with work here and there, then rush again for the train, going thru the traffic jem is no fun at all.. But this is the path that i have taken, the one that i’ve decided to travel, so i must go thru it.. its juts like a journey – i’ve chosen the destination, bought the tickets, and now i must travel within the destination, to embrace the culture, to learn & love the people, to belnd in & keep a positive attitude all the way long, maybe till the time i decided to look for another destination, who knows πŸ™‚

I still owe my readers a few posts about the experience in Amsterdam, Insya-Allah, when time permits, I’ll post the stories here.. Till then, love u all & thanks for visiting this blog now & then.. πŸ™‚

 

xoxo

Ayu Fatarina

 

4 thoughts on “Too much to share, but too little time to spare!

  1. Ayu Post author

    Encik Khairul, well said, our job is the priority.. its just that i miss my blog & i miss reading your blog as well as the others mentioned above.. πŸ™‚
    But, i’m embracing the spirit of Qurban & indeed, kita perlu berkorban untuk mendapatkan segala yang terbaik dunia & akhirat!
    Selamat Hari Raya Aidiladha En Khairul, thanks for always motivating me!

  2. Ayu Post author

    uhuk, sebak rasanya baca komen Afif.. terima kasih tak lupakan akak πŸ™‚
    Insya-Allah, harap2nya akak terus tabah menghadapi semua dugaan kat tempat kerja baru ni.. semoga Allah mudahkan semua urusan kita semua ye dik, Amin!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge