Screenshot_2015-08-15-13-40-05

The One and Only – Anuar Zain!

Assallammualaikum wbt

Anuar Zain, satu nama yang tak perlu diperkenalkan lagi. Saya mmg minat pada Anuar Zain ni sebab suara dia dan sikap dia yang sentiasa charming dan humble dengan penonton, well, at least that is what I saw on tv shows.. hehe.. one of my dreams before I turn 40 is to see him live at any of his concerts, and Alhamdulillah, Allah berikan saya peluang itu..

So, bila tahu Anuar Zain akan datang ke Oasis Piazza pada 15/08/2105 yang lepas, saya awal-awal dah beritahu suami agar melapangkan tarikh tersebut, excited sangat nak tengok Anuar Zain live & in person kan..

Screenshot_2015-08-15-13-40-05

Akhirnya, hari yang ditunggu2 pun tiba.. Cuaca tak mengizinkan pulak, hujan turun agak lebat petang Sabtu tu.. Hati berbelah bahagi nak pergi, sebab program tu diadakan di tengah dataran Oasis, tidak ada payung @ bumbung… Waktu kami lalu di Oasis Square, hujan agak lebat.. Jadi suami ajak pergi makan dulu di Citta Mall, tak berapa jauh dari Oasis Square.. Usai makan, jam dah menunjukkan pukul 10.10 malam.. Dalam hati berdetik, mungkin dah selesai agaknya performance Anuar Zain, sebab program tu dari jam 8.30 hingga 10.30 sahaja.. Hati berbisik lagi, tak apa lah, tak ada rezeki..

Untuk balik ke rumah, kami mmg perlu melalui Oasis Square.. Waktu berhenti di traffic light, terdengar suara Ella.. Suami tanya saya “Nak pergi tak?”.. Hurmmm, antara nak dengan tidak, akhirnya saya kata “Jom la, tak dapat dengar Anuar Zain menyanyi, dapat tengok dia sekejap pun ok la..”..

Lepas parking kereta, kami pun jalan lenggang kangkung ke Oasis.. hehe.. Waktu kami sampai, Cheryl Samad tengah buat announcement, “Lepas ni, kita akan menjemput seorang penyanyi lelaki yang handsome, yang lunak merdu suaranya, yang mana ramai orang nak tiru suara dia, tapi tak jadik.. Haha.. Dipersilakan, Anuar Zain!!”.. Allah, berdegup laju jantung saya.. there he was, on stage, with his sweet smile and beautiful voice! Rasa macam mimpi je.. Saya dah tak nampak orang ramai dah masa tu, nampak Anuar Zain aje haha.. Poyo gila kan! Haha

Anuar Zain memulakan persembahan dengan lagu “Kau Bunga Cintaku”. Usai menyanyi, beliau turun dari stage utk bergambar dengan para peminat.. Sekali lagi rezeki saya, dapat tengok muka Anuar Zain betul2 di hadapan mata, sebab beliau lalu betul2 di sebelah saya.. Allah.. tergamam, nak mintak autograph pun, tak bawak pen @ buku.. So tengok aje la dia berjalan sambil tersenyum dan cakap Hai pada semua yang hadir.. Saya agak kesal tak bawak kamera DLSR, jadi kualiti gambar dari HP tak berapa nak elok la.. Tapi sempat saya rakam persembahan beliau,malangnya, tak boleh nak upload pulak kat sini.. Nnt saya cuba balik ye..

Anuar Zain Concert 2

Anuar Zain Concert

Saya cukup terhibur dgn persembahan Anuar Zain, rasa sangat sekejap melihat nyanyian beliau.. He is exactly like what you see in tv shows, sikap charming dan humble yang sama, he looks genuine, bukan dibuat2, and same good and beautiful voice, tapi lebih handsome dari dalam tv! Patutlah ada makcik2 yang over tu ambik gambar sambil peluk dan cium dia.. haha.. Mujurlah keimanan saya masih kuat, Alhamdulillah.. haha..

We will never find another Anuar Zain in Malaysia, he is unique in his own way, and I will always be a big fan of him!

p/s: Next time saya akan tulis mengenai Oasis Piazza ni ye.. insya Allah 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge