Tag Archives: tower of london

Autumn in London – Tower of London & Tower Bridge

Assallammualaikum wbt

Happy New Year 2017!

Dah dua tahun dah cerita pi London ni tak habis2 haha!

Ok, Insya Allah, hari ni cerita penutup lawatan sepanjang ke London, sebab lepas tu kami menaiki Eurostar ke Paris pula.

Seperti yang saya ceritakan sebelum ni, kami buat kesilapan yang besar sebab pergi Harrods dulu.  Sepatutnya, pergi ke Tower Bridge dulu pada waktu pagi, kemudian barulah ke Harrods @ destinasi lain ye.

Kesilapan yang kedua, naik bas, so jalan jem yang amat! ­čÖü Hampir sejam lebih dalam bas. ┬áNamun, agak menarik kerana bas yang digunakan adalah bas yang antik, maka kami pun pujuklah hati dengan menikmati pemandangan dan details dalam bas tersebut.

Bus Antik ke Tower Bridge

Bus Antik ke Tower Bridge

around-tower-of-london

Bangunan di sekeliling Tower of London

Cuaca sudah agak gelap ketika kami tiba di Tower of London & Tower Bridge.  Maka kami pun bergegas nak ambil gambar Tower Bridge.  Macam biasa, tempat tumpuan pelancong kan, mmg sangat2 ramai orang, kena banyak bersabar dan cepat2 ambil gambar bila orang dah surut.

Untuk anda yang nak masuk ke Tower of London ni, berikut adalah admission fees:

Admission to Tower of London

Admission to Tower of London

#toweroflondon

Tower of London

Tower Bridge

Tower Bridge

the-shard-london

The Shard, the other side of London

london-bridge-2 london-bridge
the-other-side-of-london-2 the-other-side-of-london-3 the-other-side-of-london the-shard-london-2 the-shard-london-trip-2 the-shard-london-trip the-shard-london tower-of-london

london-tower

Tak banyak gambar yang dapat kami rakamkan sebab hari dah gelap ­čÖü

Mmg kecewa jugak la, tapi silap perancangan kami, so redha je la.. ada la hikmahNya kan hehe

So please keep this in mind, PERGI KE TOWER BRIDGE DAN TOWER OF LONDON PAGI2 SEBELUM KE TEMPAT LAIN.

NAIK TUBE KALAU NAK CEPAT SAMPAI.

Dengan lawatan ke Tower Bridge ni, maka berakhirlah kembara kami di London.

Kami naik bus juga utk balik ke rumah, bersiar2 dan makan di Bayswater sebelum balik utk packing ke Paris.. Memang rasa sedih, memang rasa tak puas, semoga ada rezeki lagi untuk menjejaki bumi London.. Amin <3 ­čÖé