Tag Archives: Pemain Hoki Paling Lama dalam Malaysia

RIP Chua Boon Huat – There Goes Another Great Malaysian Hockey Player

Assallammualaikum wbt

Jam 7.00 pagi tadi, saya terima SMS dari seorang bff – Babe, Ida kata Chua Boon Huat meninggal pagi tadi, eksiden teruk..

Gosh, terkejut saya.. Ok before u guys tertanya2 sapa Chua Boon Huat ni, i guess its good if i give a brief intro about him..

Chua Boon Huat adalah seorang pemain hoki kebangasaan untuk Malaysia. Mendiang telah banyak mewakili Malaysia & kelab2 pada peringkat negara mahupun antrabangsa.. Dilahirkan pada 03.05.1980 dan berasal dari Bukit China, Melaka (kampung saya), beliau merupakan salah seorang pemain yang paling lama berkecimpung dan masih aktif dalam sukan hoki ini.

Masa kat University dulu, saya dan beberapa BFF memang obses ler pasal budak2 hoki ni.. Masa tu rasa diorang memang macho + handsome bangat.. macho je dengan kayu hoki tu huhu.. Among the players that we really admire was Chua Boon Huat besides Keevan & Logan Raj & S. Kuhan.. Those were the good old days when the boys were really fighting for Malaysia’a victory under the supervision of Paul Lissek.. Kitaorang tahap ponteng kelas ok pegi tengok game kat Bukit Jalil, gigih ni naik train dari Shah Alam.. huk2.. Paling ingat sekali masa Malaysia beat India, seronok gila masa tu, stadium tu bergema dengan sorakan penyokong Malaysia.. Dulu gigih ni kumpul artikel pasal Chua & pemaian2 lain.. So sedikit sebanyak memang teremosi la dengan pemergian mendiang Chua ni.. Gambar2 mendiang pun masih ada dalam diary kat umah mak kat melaka.. isk isk isk..

Rest In Peace Chua, we will always remember you as a hero.. Malaysia had indeed, lost another hockey gem 🙁

p/s:  Gambar ihsan dari Google

Chua Boon Huat 2

 

Chua Boon Huat

KUALA LUMPUR: National hockey player Chua Boon Huat, 33, died in an accident involving his car and a lorry at 2.25am today.

The incident occured on the Damansara – Puchong Highway (LDP) near Kelana Jaya LRT station.

The Damansara Fire and Rescue Station was informed about an accident between a Proton Perdana and a water-tank lorry at 2.40am.

An officer and five firemen were dispatched to the scene at KM10.4 of the LDP.

They found Chua stuck in the wreckage and he died at the scene due to serious head injuries.

The cause of the incident has yet to be determined, but it was believed that Chua had rammed into the side of the highway cleanliness lorry.

Hailed from Bukit Cina, Malacca, Chua was one of the longest serving hockey players in the country.

He made his debut as a 17-year-old with the Malaysia hockey team in the 1998 Commonwealth Games and had earned more than 300 caps for Malaysia .
Read more: National hockey player Chua Boon Huat dies in accident – Latest – New Straits Times http://www.nst.com.my/latest/national-hockey-player-chua-boon-huat-dies-in-accident-1.330692#ixzz2afwmr1BD