Tag Archives: mengesan keabnormalan janin dengan scan 3D

Meneropong si kecil dalam perut – Imbasan Ultrabunyi 3D dan 4D

Assallammualaikum wbt

Salam hari Jumaat!! Wah ceria aje semuanya sebab esok cuti ye..

Semalam kemas2 rak, terjumpa CD scan 4D yang saya buat masa mengandungkan Iemrand.. Wallah, dah 2 tahun lebih dah CD tu mengumpul habuk.. hehe.. So ari ni nak share dengan mommies to be out there about the benefits of this ultrasound. Saya buat ultrasound ni kat Klinik Umra, harga masa tu dalam RM100.00 kalau tak silap saya la..

Lets check out apa benefit 4D ultrasound ni dulu:-

Fakta tentang Ultasound 3D dan 4D di Malaysia

Masa saya pegi buat scan ni, Alhamdulillah, nampak semuanya sempurna pada baby saya.. 4D scan pun saya buat jugak, so dengarlah degupan jantung hero saya tu.. hehe

Tapi masa buat scan ni, dia tutup pulak muka dia dengan tangan, bertuah punya budak.. Doktor kata nampak pipi tembam dia aje… hahah

Ni antara gambar2 masa scan tu:-

3D SCAN AYU FATARINA_11

Si tembam menutup muka dia dengan tangan.. hehe

 

3D SCAN AYU FATARINA_1

Ukuran kepala – normal.. hehe

3D SCAN AYU FATARINA_3

Ni pulak tulang belakang dia..
Alhamdulillah, normal jugak..

3D SCAN AYU FATARINA_6

Kaki si tembam..

3D SCAN AYU FATARINA_7

Bahagian Perut

3D SCAN AYU FATARINA_10

Ini ialah bahagian jantung dia..

Alhamdulillah, semuanya normal.. Rasa seronok dapat tengok baby masa ni.. Saya buat dah lewat la, dalam 33 weeks rasanya.. Doktor kata kalau datang lebih awal, lebih seronok sebab baby masih belum berapa besar masa tu jadi boleh nampak muka baby dengan lebih jelas..

Dan inilah budak tembam yang dah berumur 2tahun 7 bulan setakat hari ni πŸ™‚

Si Tembam Sayang

Masa ni Iemrand tembam lagik
Sekarang dah lasak,d ah kurus πŸ™

My Little hero - 2 tahun 7 bulan

My Little hero – 2 tahun 7 bulan

 

 

Pelawat menemui web ini melalui carian:

fungsi ultrabunyi,scan 4d di batu pahat,klinik scan 4d di batu pahat,scan baby 3d di batu pahat