Tag Archives: kak senduk

Doktor, saya nak beli ubat kurus..

Assallammualaikum semua, salam hari Jumaat!! Esok cuti lagik, yeayyy! hehe

Al kisahnya, tadi ni saya tengok2 la produk kat myimart, kat dealmates, kat living social etc, saya nampak banyak betul produk untuk melansingkan badan, krim sapu la, seluar dalam la, baju dalam la, corset la, mesin pengurut la, cincin jari kaki la (is this for real, cincin boleh kuruskan badan??????), gelang la, patches la, and the list goes on.. Itu belum lagik cakap pasal blog2 yang jual berbagai jenis minuman untuk melansingkan badan tu (some of it camouflage themselves by using the name of health drink @ energy drink @ organic drink) .. my question is, does these things really works???

 

slimming toe rings

Pakai cincin kat ibu jari boleh jadik kurus?? Hebatttttttttttttt!

slimming patch

Tampal koyok kat perut boleh jadik kempis??? Wooooooooow! Cuba ambik model yang gendut, pastu suruh dia pakai koyok ni, boleh tak jadik sekempis model dalam gambar tu???

ramping balm suria secret

Agak2nya kena sapu berapa gelen baru boleh dapat pinggang 25 inchi???

China_Beautiful_Slim_Body_Softgel_Weight_Loss_Diet_Pill20128232357061

Herbal Pills? What type of herbs???

China_Hot_Chili_Yilibalo_Body_Slimming_Cream201210101445093

Err.. ni pun, berapa tiub kena pakai baru dapat pinggang cam kerengge???

 

Penggelek Lemak!!

Penggelek Lemak!!

 

 

Inbisible Corset! Wowww, i'm so impressed, pakai stokin boleh jadikan kaki kita lebih cantik!

Inbisible Corset! Wowww, i’m so impressed, pakai stokin boleh jadikan kaki kita lebih cantik!

Sadly, ada orang yang beli dan gunakan benda2 ni..

I can clearly recalled my appointment with Doktor Sharifah 3 months back.. I saw that she does sell slimming pills and was wondering whether the product really works.. Yeah, being chubby and tempayan since i was a baby does make me feel inferior sometimes.. I mean who wouldnt want a nice sexy hot body like those Victoria Secrets models (except for the lovely ladies in Mauritania!!).

Anyways, coming back to Doktor Sharifah, when i pose her the question ” Doktor, saya nak beli ubat kurus..”, she looked and me and with her motherly look, she said – ‘Ayu, it depends on the individual.. U can eat all slimming products, but in the end, its really you yourself who can make the changes.. Its all about psychology.. U see, when you consume any slimming products, automatically, you will avoid taking too much food, cut your sugar intake and exercise a lot.. In addition, usually ALL slimming products will clearly state in their labels – DRINK 8 – 10 GLASSES OF WATER PER DAY, thus making you full.. So the slimming products, coupled with all your efforts, makes you slimmer & healthier.. There are patients who make it thru with the pills, they came back to see me, all new slimmer & healthier patients, but some did not make it, coz they have no determination, they just pop in the pills in their mouth and hope for miracle to happen..  So its really the food & a good excercise that melts away all the stubborn fats in your body.. On top of that, usually consumers feels like they are healthier, much more stronger, more focused once they eat the pills @ drinks the slimming @ health products because pills & slimming @ health products usually banned the consumers from taking caffeine like coffee, nescafe & chocolate.. Caffeine actually have negative effects on our body and by giving up on caffeine because of the pills @ slimming @ health drinks, you are actually getting rid of the excess of the caffeine, thus making you feel as if you are getting more focused & energetic..

I did a quick search on the internet & found these facts:-

Negative effects of caffeine:-

  • Caffeine can increase blood pressure in non-habitual consumers.
  • High blood pressure is associated with an increase in strokes, and cerebral vascular disease, which in turn increase the risk of multi-infarct dementia
  • Caffeine may reduce control of fine motor movements (e.g., producing shaky hands)
  • Caffeine can stimulate urination.
  • Caffeine can increase cortisol secretion, some tolerance is developed.
  • Caffeine can contribute to increased insomnia and sleep latency.
  • Caffeine withdrawal produces headache, fatigue and decreased alertness.
  • Caffeine is addictive.
  • High doses of caffeine (300 mg or higher) can cause anxiety.
  • High caffeine consumption has been linked to an increase in the likelihood of experiencing auditory hallucinations. A study conducted by the La Trobe University School of Psychological Sciences revealed that as few as five cups of coffee a day could trigger the phenomenon.
  • High caffeine consumption accelerates bone loss at the spine in elderly postmenopausal women
Healthy_eating_

Nak kurus kena exercise & makan makanan yang berkhasiat ye adik2!

healthy eating

Makan fresh fruits & vege, bukan yang dah proses jadik serbuk, ok? 🙂

 

Nah, there is was, an advise from a doctor, who knows better about these things.. So, end up i didnt buy the pills.. Sekarang jaga makan ajer la, makan nasik in moderation, minum air bergula in moderation, back to Islam, semua buat dalam keadaan bersederhana.. Alhamdulillah, turun la 2-3kg, tak banyak tapi still turun, kan? hehe

Sometimes rasa cam pelik gak tengok orang sanggup habis beratus2 nak beli pil langsing. minuman pelansing, krim pelansing, tapi kesan dia biasa2 ajer, pastu kalau kaya raya takper la jugak kan, ini bulan2 pun duit cukup2 makan jer, tapi still nak makan gak benda tu semua sebab kononnya nak sihat?? Owh come on, kalau makan pill kurus & minuman pelansingan tu boleh sihatkan semua orang, then might as well semua pesakit diberikan pills & minuman kesihatan aje, tak yah dah makan ubat etc, kan?

Pastu korang ada fikir tak, apa benda yang diletakkan dalam pills & minuman tu??? Kesan jangka masa panjang pulak, pernah fikir ker? Ye la, demi nak menjual & melakukan barang2 diorang, syarikat tu tentulah akan tulis minuman @ pil ni tidak memudaratkan, mengandungi vitamin, zat galian, zat itu zat ini.. pernah tak korang fikir, zat galian ect yang terkandung dalam minuman kesihatan @ pelansingan tu semua adalah BENDA2 YANG DIPROSES???? Konon ada buah la, sayur la, serat la, tapi semua yang diproses kan?? Kan lebih baik makan sayur, buah & serat yang fresh, kan?? Sigh.. there are no shortcuts to be healthy guys, and this is a reminder to myself as well – we just have to eat well, exercise regularly & do everything in moderation.. Tak perlu la habis beratus2 ringgit untuk beli minuman2 & pills tu semua yek..

 

T9300164-Ingredients_label_on_slimming_milk_drink-SPL

Nampak tak label tu? Ada additional flavour, emulsifier..

Nak kurus & sihat, kene bersenam cam nenek ye cucu2 semua, tak payah la makan benda2 tak tentu hala tu...

Ikut contoh macam nenek ye, nak kurus kene bersenam cam nenek ye cucu2 semua, tak payah la makan benda2 tak tentu hala tu…

 

Now enuf about the slimming pills, drinks @ health drinks, nak celoteh pasal korset @ sarung nangka ni pulak.. Tak nak sebut jenama, tapi harga korset tu beribu2 kak oiiii.. boleh buat downpayment keta @ beli emas dengan rega kroset tu.. I’ve attended one of the sweet talks about the corset, itu pun tertipu sebab kawan tu jemput untuk majlis kenduri hari jadi anak dia, end up rupanya2 ada talk pasal korset tu.. Macam biasa, spokeperson tu kata korset tu bagus la, ada infrared la, itu la ini la, lelaki pun boleh pakai, gitu gini.. Boleh kurus dalam masa seminggu, kuatkan jantung, kuatkan usus, pompuan tak pregnant pun Insya-Allah akan pregnant dengan pakai korset ni.. WTF??? Maka ramai la akak2 yang tempayan beli korset tu.. me? I tak mampu & i know its a total shit.. U can get a pair of corset @ wacoal @ la senza @ paling tidak pun kat AEON la for much cheaper price, pakai hari2 selama 10 jam, kompem boleh kurus & terbentuk la badan tu.. ye la, dah 10 jam pakai, perut tu dah kejang, terjerut, mana la boleh makan banyak, kan? korang tak terpikir ke macam aku pikir ni??   Yang kaya orang yang mengasaskan, yang kaya orang2 top2 dalam mlm tu, pompuan yang beli beg channel, kasut channel, etc berpuluh2 pasang dan tayang kat blog dia (nama dirahsiakan.. muahahah).. Sighhhhhhh…

Nampak sangat la edited pictures kan.. Kesian kak angelina, jadik model tak berbayar..

Nampak sangat la edited pictures kan.. Kesian kak katherine zeta joned ni, jadik model tak berbayar..

galore

Korang tau tak pakai korset ni banyak impact pada badan?? Meh saya nak citer sikit..

Corset Should Not Be Long-term Wear – Bad Effects

May 28, 2011 in Just for Women | Tags: ,

 Doctors of the time studied the effects of the corset, and it was universally agreed upon among medics that the corset negatively affected women’s bodies and health. In general, corsetry, and especially the practice of tight lacing, pressed upon the stomach, liver and the large and small intestines.

 

Experts point out that the main principle of recoil underwear by tightening the body, the fat is not being pushed to pay attention to the site, the figure appears to look good. However, under normal circumstances, the human muscle is contractility. If the long-term wear corset, muscle contraction can not rely on their own ability, will gradually “lazy”, together with the oppression of corset caused decreased blood flow, muscle nutrition be reduced, resulting in reduced ability of muscle contraction. Therefore, those who long to wear corset and may one day take off clothes, waist and abdominal muscles and skin that more and more relaxed.

And one of the most common side effects of the corset, however, was known as chicken breast. Chicken breast occurred when the corset pressed too tightly against the ribs, causing the ribs to fracture. Another more significant ill effect of the corset was that of women experiencing a prolapsed uterus. A prolapsed uterus was so common among women that pessaries were created and used to hold the uterus in place. Pessaries were created to be worn along with the corset in that the pessaries were attached to the corset. Although doctors knew about all of the negative effects of corsetry they were reluctant to advocate the disuse of the corset because much of their practice depended upon these “female complaints” caused by the corset. Essentially, the corset, to some extent, kept doctors in business.

In addition, tight corset, but also affect the blood circulation, insufficient blood supply caused by the body and to make intra-abdominal kidney, spleen, liver, stomach, intestines and other organs oppression, so that a long period of internal organs and nervous system tension, resulting in lower gastrointestinal function, resulting in constipation. Waspish Bottom of exquisite beauty-conscious women of all body goal, but if born poor shape, too lazy to exercise, then the recoil underwear has become the most convenient choice, it allows you to instant show convex curves. However, doctors have warned that those who love the ladies corsets: corset should not be long-term wear.

If you have caused physical discomfort, immediately to the hospital for the appropriate department for inspection.

Tak paham bahasa Inggeris ye, takpe, akak terjemahkan:-

1)  Secara umum, pemakaian corset menyebabkan penekanan ke atas perut, hati dan usus besar dan kecil.

2)  Di samping itu, korset yang ketat juga menjejaskan peredaran darah, menyebabkan bekalan darah  tidak mencukupi untuk badan membuat intra-abdomen buah pinggang, limpa, hati, perut dan usus dan lain-lain organ-organ, dan dalam tempoh panjang organ-organ dalaman akan ketegangan dan mengakibatkan fungsi gastrousus yang lebih rendah, yang akhirnya mengakibatkan sembelit.

Korang mesti kata apahal la si ayu ni membebel ni? tak pun kata eleh, jeles la tu tengok orang berjaya kurus dengan pills @ slimming drinks @ pakai korset tu!!! Tak la, tak jeles pun, tapi kesian, dan ada kala nyampah sebab tak buat research sebelum makan @ telan apa2 ubat dalam mulut tu..

Ni, kalau nak tau lebih banyak informasi pasal slimming pills @ slimming drinks- sila la baca posting ni, hasil research Encik Aidid Mu’adibb.. Full research boleh baca kat sini – Aidid Muaddib

In addition, sila la baca blog ini jugak – Jhazkitaro dan blog the ever so divaKak Senduk.  I hope these 3 postings will open your eyes widely & semoga Allah berikan anda petunjuk & hidayah untuk melakukan apa yang terbaik untuk diri anda & keluarga.. jangan terlalu ikut trend @ mempercayai apa yang orang lain bagitau sampai memakan diri sendiri yek!

Phewww, lega dapat keluarkan apa yang terbuku di hati.. Kadang2 nak tegur, takut tersalah kata dan bicara, so biarlah blog ni menjadi perantara.. Ampuan & maaf kalau ada yang terasa hati, tak berniat nak melukakan hati sesiapa.. Peace no war.. 😉

life

 

Pelawat menemui web ini melalui carian:

best slim bahaya,dtrim slimming bahaya,dtrim bahaya,testimoni best slim,best slim testimoni,ubat kurus best slim,kesan best slim,kesan sampingan best slim,produk best slim bahaya,keburukan best slim,d trim bahaya,keburukan dtrim,produk best slim,kebaikan best slim,d trim slimming side effects,Ubat kurus dtrim,dtrim testimoni,kesan sampingan dtrim,produk dtrim bahaya,kesan buruk best slim,testimoni dtrim,pil kurus best slim,bahaya dtrim,produk dtrim,dtrim slimming testimoni,d trim slimming,ubat best slim,testimoni d trim,kesan dtrim,dtrim slimming