Tag Archives: Iemrand’s first baby crush :)

Iemrand’s first baby crush :)

 

Assallammualaikum..

I’ve smiling sooooooo wide while writing this post.. My baby Iemrand, who is only 2 years 8 months is having a bigggggggggggg baby crush for Shila Amzah.. Yes, Shila Amzah yang nyanyi Patah Seribu tu.. hahaha.. Bukan main lagik, high taste anak mama ni.. 😉

Shila Amzah Live Version – Patah Seribu

Semuanya bermula lepas saya download lagu ni, versi akustik.. Iemrand mula2 ingat saya skype dengan Shila Amzah, dia malu2 aje masa tengok Shila menyanyi, siap sorok2 belakang bantal.. haha.. Tapi lepas dua-tiga kali dengar lagu tu, dia jadi suka sangat, siap nyanyi dengan penuh perasaan gitu, bantal peluk dia jadikan gitar.. hahaha..Pastu, Shila akan cakap Thank You pada akhir lagu, si Iemrand ni pulak bukan main melambai tangan kata bye2 pada Shila, so cute! haha.. Kelmarin masa AJL, siap berhenti makan jap nak tengok Shila Amzah.. Dia jarang la nak dengar satu lagu dari awal sampai abis, tapi lagu Shila Amzah tu dia boleh dengar non stop 4x sambil berbunga2 di dalam hati.. ahaksss… Pastu bila part chorus, dia akan kata – Kesian Shila kan mama, dia sedih..  sebab masa tu reaksi Shila macam sedih sebab menjiwai lagu – (sungguh mat bunga anakku ini) ahaksssss

Semalam dia tak nak makan ubat (dia demam semalam) saya kata  – Kalau tak nak makan ubat, Shila Amzah tak nak nyanyi2 untuk Iem lagi.. Wahhh, laju jer menelan ubat dalam kepayahan.. haha.. One day he will be blushing when i tell him again abut this story..

 

Peminat Cilik Shila Amzah :)

Peminat Cilik Shila Amzah 🙂

 

Iemrand my love, If you happen to read my posting somewhere in future – this is Shila Amzah – your first baby crush :

 

Shila Sebelum berhijab

Shila Sebelum berhijab

 

 

Shila lepas bertudung, sangat la ayu & comel, berkenan nak buat menantu.. hehe

Shila lepas bertudung, sangat la ayu & comel, berkenan nak buat menantu.. hehe

Ni sedikit biodata Shila Amzah (as at todate, 08.01.2013)

Nama penuh : Nur Shahila Amir Amzah (lebih dikenali sebagai Shila Amzah)
Tarikh lahir : 13 August 1990
Asal : Kuala Lumpur, Malaysia
Adik beradik : Empat orang
Tinggi : 165 cm
Berat : 52 kg

Ni pulak family Shila Amzah.. Ayah beliau ialah penyanyi terkenal di zaman saya masa kecik dulu N.D Lala.. tak sangka sekarang anak saya pulak yang meminati anak ND Lala.. hehe

 

Family Shila Amzah

 

Dan ini pula lirik lagu Patah Seribu yang Iemrand suka sangat2 tu..

PATAH SERIBU
Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…

P/S: Kalau dah namanya lelaki kan, kecik2 dah ada taste.. haha

Pelawat menemui web ini melalui carian:

shila amzah,shila hamzah,adik shila amzah,shila amzah sebelum berhijab