Tag Archives: Fakta Menarik tentang KLIA

Kuala Lumpur International Airport – World’s Most Beautiful Airport

Assallamualaikum..

Hari ni ntah nape tiba2 google pasal airport, and turns out be be that KLIA is one of the World’s Most Beautiful Airport! Wowwwwwww, tak sangka kan? Menurut web Travel & Living, KLIA mendapat tempat dalam senarai 15 airport tercantik di dunia! Selama ni tak ambik port pun pasal airport KLIA ni.. hehe

Bentuk kubah di balai perlepasan antarabangsa

Bentuk kubah di balai perlepasan antarabangsa

 

So saya pun buat la research sikit pasal KLIA ni.. Kredit to wikepedia 🙂

 

Fakta Menarik tentang KUala Lumpur International Airport (KLIA)

Fakta Menarik tentang KUala Lumpur International Airport (KLIA)

 

Well, indeed, KLIA ni memang cantik la, dulu masa saya tinggal kat Salak Tinggi, kadang2 bila weekend tu saja naik ERL ke KLIA dengan adik & suami, gi beli coklat & jalan2 dalam KLIA tu, tengok kapalterbang, tengok kedai2.. Ni bila dah tau fakta2 baru ni, buat saya lebih appreciate KLIA, ia bukan sekadar satu tempat persinggahan, tapi juga tempat yang mesra penumpang yang selesa & lengkap dengan segala prasarana.. Yang penting, TANDAS memang bersih & wangi, i like!!!  Sebagai rakyat Malaysia, saya bangga dengan KLIA (tiba2 bersemangat waja & patriotik pagi Isnin ni.. hihihi)

Tak lama lagik akan ada KLIA2, mungkinkag ia setara @ jauh lebih baik dari KLIA sekarang? Kita tunggu & lihat aje ye..

Gambar2 di bawah – kredit kepada google 🙂

Departure Drop - Off Area

Departure Drop – Off Area

klia4

 

klia1

 

klia3

Pelawat menemui web ini melalui carian:

klia