Tag Archives: Diari Istanbul – Picisan Yang Tertinggal – Hop On Hop Off Bus

Diari Istanbul – Picisan Yang Tertinggal – Hop On Hop Off Bus

Assallammualaikum wbt

Jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan, betapa pantas masa berlalu, terasa baru mengucapkan Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan, kini Ramadhan sudah sampai ke hujungnya.. Semoga baki2 Ramadhan yang masih ada ini dapat digunakan sebaik2nya untuk beramal + beribadat dengan bersungguh2.. 🙂

Mesti ada orang kata “aik, nape tiba2 ada entry pasal Istanbul? Bukan dah habis ke?” Hehe.. Ye, memang dah habis, cumanya semalam terjumpa phamplet pasal Hop On Hop Off Bus di Istanbul.. Mungkin ada yang berkira-kira untuk menaiki bus ini semasa di Istanbul, jadi saya sertakan di sini phamplet mengenai bus tersebut.  Informasi lanjut dan gambar yang lebih jelas boleh didapati di sini ye – Hop On Hop Off Bus Istanbul.

Saya rasa Ho Ho Bus ni salah satu option terbaik kalau kita kesuntukan masa untuk melawat sesebuah negara.. Contohnya, kalau ada satu hari aje di Istanbul & nak tengok semua tempat2 menarik, so naik je la bus ni, kalau tak nak turun pun tak apa, just pusing2 dan tengok semua tempat2 tu.. Bayaran bagi Ho Ho di Istanbul ialah 20Euro, ada discount untuk kanak2 & tour berkumpulan.. Saya tak naik Ho Ho ni ye, just bagi infomasi pada anda yang berminat nak naik Ho Ho di Istanbul nanti 🙂

Hop on Hop Off Istanbul

Hop on Hop Off Istanbul 2Hop on Hop Off Istanbul Timetable 2013