Tag Archives: Diari Istanbul 14 – Muzeum of the History of Science & Technology in Islam

Diari Istanbul 14 – Muzeum of the History of Science & Technology in Islam

Assallammualaikum Semua,

Saya tak sempat lagi nak merumuskan tentang  Muzeum of the History of Science & Technology in Islam ni.. So tengok gambar dulu ya

Muzeum ni terletak di Gulhane Park, tempat saya ambik gambar dengan bunga2 ros tu.. Posting bunga rose tu boleh rujuk di sini – Bunga Rose

 

Pintu Masuk ke Muzeum, caj masuk ialah TL5 kalau tak silap saya

 

Globe yang terletak berhadapan dengan pintu masuk.

 

 

 

 

 

Ini bentuk sarang labah2 yang dibuat dari lampu LED
Anda boleh lihat sarang cahaya ni dalam lif.. Awesome!

 

bergambar depan lif di Tingkat 2

 

 

 

 

 

 

Cantik kan? ni ada kat dinding yang memisahkan setiap ruang dalam muzeum..

 

 

 

 

 

Di tepi dinding sebelum masuk ke ruangan “Saat” – ie Jam 🙂

 

Bahagian bumbung ruangan “Saat”

 

 

 

 

 

 

 

 

Saya SERAM tengok alat2 ni
ni alat2 yang digunakan oleh GYNAE dulu2!

 

 

 

Moon & Sun calendar

 

 

 

 

 

 

Bulatan Zodiak.. Saya berzodiak Virgo.. Anda? 😉