Tag Archives: Cuti-Cuti Malaysia – Kota @ Makam Mahsuri

Cuti-Cuti Malaysia – Kota @ Makam Mahsuri, Langkawi

Assallammualaikum..

Salam ceria dari Langkawi! hehe..

Ni gambar2 masa express trip ke Langkawi pada bulan Februari. Tak rancang langsung nak datang sini, tiba2 je ayah mertua ajak kami pergi Langkawi.. So naik feri pukul 1, sampai sana dalam pukul 2, terus ke Aquaria dan lepas tu ke Kota @ Makam Mahsuri.. Damai rasanya masuk ke Kota ni, sebab banyak pokok2, teduh je suasana.. Saya pernah ke sini masa rombongan sekolah tahun 1997.. Dah banyak yang berubah kat sini.. Jom layan gambar..

 

Tiket masuk RM10.00 kalau tak silap saya la..

 

 

 

Ni penerangan tentang apa yang ada dalam Kota Mahsuri ni

 

 

 

Suka suasana kat kota ni
Damai dengan pohon2 hijau..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuci muka & basahkan kepala dengan air telaga.
Sejuk & nyaman aje airnya.

 

Bahagian dalam Telaga Mahsuri

Balai Nobat..

 

Ini Teratak Sri Tama

 

Bahagian Dalam Teratak Sri Tama
Cantik..

 

 

Kedai Makan

 

 

Penerangan Tentang Makam Mahsuri

 

Makam Mahsuri

 

 

Iemrand posing depan makam..
masa ni dia dah letih.. hehe

 

 

Pada anda yang nak melihat @ mendengar sejarah Mahsuri,
boleh la masuk ke rumah ni..
Kami tak naik pun.. masa ni dah letih sangat.. huhu

 

Orang kata tak lengkap lawatan ke Langkawi kalau tak ke Makam Mahsuri kan.. Tak ada apa yang menarik sangat, cuma tempat ini cuba dikekalkan sebagai satu perkampungan kecil. Tapi bukan hari2 kita ke Langkawi, kan? Secara keseluruhannya, ok la tempat ni.. terasa macam zaman dolu2.. hehe.. So make sure pegi Kota Mahsuri ni kalau bercuti ke Langkawi ok!

Pelawat menemui web ini melalui carian:

makam mahsuri