Tag Archives: Autumn In London – Harrods of Knightsbridge

Harrods

Autumn In London – Harrods of Knightsbridge

Assallammualaikum wbt

Harrods terkenal sebagai sebuah tempat membeli belah yang wajib dikunjungi di Kota London.  Saya mmg nak sangat ke Harrods ni sebab selalu tengok aje gambar bangunannya kan, teringin betul nak tengok bangunan ni dengan mata sendiri.

So, awal pagi kami mulakan dengan breakfast telur dan roti bakar aje.  Bila cuaca sejuk, kena pulak dengan roti bakar, mmg heaven la.. Makan apa pun jadik sedap bila cuaca sejuk dan perut lapar kan hehe..

Kami ke Harrods dengan menaiki bas.  Anda juga boleh menaiki tube untuk ke Harrods.

Saya syorkan anda refer kepada web rome2rio.com utk perjalanan, mudah dan anda boleh budget masa.. Berikut saya sertakan screen shot utk perjalanan dari Bayswater ke Knightsbridge.

bayswater-to-knightsbridge-by-bus

baywwater-to-knighstbridge

Kalau anda naik bus, bus akan berhenti betul2 depan Harrods.

Harrods Knightsbridge London Bus Station

Harrods Knightsbridge London Bus Station

Kalau naik tube pulak, kena jalan sikit.. tak jauh mana pun..

harrods-knightsbridge-london-tube-station-2 harrods-knightsbridge-london-tube-station-3 harrods-knightsbridge-london-tube-station

Stationnya pun cantik kan..

Bila dah sampai tu, mmg teruja la tengok Harrods.. Bukan nak shopping pun, cuma nak tengok Harrods depan mata haha..

Harrods

Harrods

harrods-knightsbridge-london-2

Bangunan di sekeliling Harrods ni pun cantik2 tau.. Masya Allah, macam mana la diorang ni buat bangunan dulu tanpa teknologi yang canggih kan?

knightsbridge-london-2 knightsbridge-london-3 knightsbridge-london-4 knightsbridge-london

Dah puas ambik dan tengok bangunan sekeliling, kami pun masuk window shopping.. pada yang mmg ada banyak duit tu, boleh la membeli belah barang2 berjenama kat sini.. kami tak belek harga pun, just masuk dan tengok2 je

kami cuma habiskan masa dalam setengah jam di toys section, melayan keterujaan anak saya tengok toys dan ambik gambar 🙂

harrods-knightsbridge-london-4 harrods-knightsbridge-london-5 harrods-knightsbridge-london-6 harrods-knightsbridge-london-7 harrods-knightsbridge-london-8 harrods-knightsbridge-london-9 harrods-knightsbridge-london-10

di luar Harrods ni, ada street perfomers.. time kami pi tu ada la seorang pemain bag pipe dan sorang lagi dok ukir anjing dari pasir.. nampak real anjingnya..

harrods-knightsbridge-london-12 harrods-knightsbridge-london-13

Dari sini, kami berjalan kaki ke Hyde Park untuk ke Tower Bridge, dan ini satu kesilapan besar untuk kami.. Nanti saya ceritakan kenapa ye..

xoxo