Pemandangan Dari Atas Kapalterbang – Dari Penang ke KLIA

Assallammualaikum wbt

27 Ramadhan, jam 1.03pm.. Makin cepat rasanya masa berlalu.. Lagu raya dah makin kerap berkumandang di corong2 radio, yang ada kalanya melalaikan dan membuat kita alpa bahawa Ramadhan tinggal 2 hari aje kawan2! Jom kita sama2 manfaatkan sisa2 hari yang teinggal ni dengan ibadat yang khusyuk & bersungguh2 kepada Allah ye πŸ™‚

Posting kali ni sekadar posting suka-suki.. Saja nak kongsi gambar2 yang diambil dari awan biru masa balik menyambut Ramadhan di Utara bulan lepas.. Ni gambar2 dari Penang Airport ke KLIA.. Waktu penerbangan ialah jam 7.45 dan sampai ke KLIA lebih kurang 40 minit kemudiannya.. Dah lama tak balik naik kapal waktu malam sebenarnya, so agak teruja la tengok lampu2.. hahahaha.. Enjoy the pics ye, anggap gambar2 yang “bergegar” tu bagaikan satu seni yang halus & tulus hik2

Dari awan biru ni, timbul keinsafan yang sangatttt mendalam, betapa indahnya Allah jadikan alam ini untuk kita terokai & gunakan.. Segala puji2an bagi Allah Tuhan sekalian alam.. Ada kala saya terfikir apa la agaknya yang ada di sebalik awan gemawan itu kan…?

p/s: Tiada niat nak riak, takbur, menunjuk2, poyo & yang sewaktu dengannya.. Penulis cuma nak berkongsi pemandangan dari awan biru.. kalau tak suka, sila tutup mata haha

Bersiap sedia untuk berlepas dari Penang International Airport

Bersiap sedia untuk berlepas dari Penang International Airport

Β 

Bersedia untuk take off

Bersedia untuk take off

Pemandangan Dari Atas Kapalterbang  3

Baru aje take off.. Sebab tu gambar gegar2..

Pemandangan Jambatan Pulau Pinang Dari Atas Kapalterbang 2

Jambatan Pulau Pinang dari kejauhan.. Cantik..

Jambatan Pulau Pinang dari kejauhan.. Cantik..

Pemandangan Dari Atas Kapalterbang  6 Pemandangan Dari Atas Kapalterbang  4

Dari atas, nampak macam kawah emas kat bawah tu.. Indah!

Dari atas, nampak macam kawah emas kat bawah tu.. Indah!

Pemandangan Kuala Lumpur Dari Atas Kapalterbang 2

KLCC (dalam bulatan)  Kalau guna kamera yang lebih baik, mungkin nampak lebih jelas.. Gorgeous sangat tau..

KLCC (dalam bulatan) Kalau guna kamera yang lebih baik, mungkin nampak lebih jelas.. Gorgeous sangat tau..

 

Pemandangan Sepang Dari Atas Kapalterbang 1

Ni rasanya Putrajaya sebab dah buat announcement untuk landing..

Pemandangan Sepang Dari Atas Kapalterbang 2

Sepang di kala malam berlabuh..

Selamat sampai di KLIA.. Alhamdulillah :)

Selamat sampai di KLIA.. Alhamdulillah πŸ™‚


3 thoughts on “Pemandangan Dari Atas Kapalterbang – Dari Penang ke KLIA

  1. Ayu Post author

    Betul JM, semoga Allah panjangkan usia kita semua & diberikan kesihatan untuk bertemu Ramadhan tahun hadapan.. Insya-Allah.. Aminnnn

    Ni kalau raya ni, tak tahu la jalan cam mana, bukan setakat vontot je kebas JM, kepala pun naik beku tengok jem.. huhuuh

  2. Pingback: Gambar Pesawat Air Asia Yang Terbabas di Kuching | AyuFatarina.com

  3. jarimanis

    Sedih sebab Ramadhan hampir sampai ke penghujung huhuuh

    Ha’a lah..lampu2 warna keemasan..40min je…kalau drive mahu kematu vontot kan..4-5 jam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge