Panduan Memilih Pakaian Yang Sesuai Pada JanjiTemu Pertama!

Assallammualaikum,

Semoga para pembaca berada dalam keadaan ceria dan bersemangat untuk bekerja hari ini.. Hehe..

Ok, kali ini saya nak konsi panduan memilih pakaian yang sesuai pada janji temu (date) pertama.. Setiap orang pasti rasa berdebar2 dan rasa tak menentu untuk keluar dating pada kali pertama.  Biasanya, anda akan terfikir tentang pakaian apa yang harus dipakai kerana baik lelaki mahupun wanita, kedua2nya mahu tampil cantik, kacak, kemas dan bergaya.

Namun demikian, dek kerana keghairahan untuk tampil menarik di mata si dia, acapkali anda tampil terlebih2 pula.. Ada kalanya, pakaian yang dipakai tidak selesa menyebabkan anda terasa tidak selesa sepanjang date tersebut.  Jadi, apakah yang patut anda pakai pada date kali pertama ini??

Pertamanya – sentiasa ingat bahawa – Pakaian pada janji temu kali pertama mestilah selesa, tetapi bergaya dan sesuai dengan tempat atau aktiviti yang akan anda lakukan.

Keduanya – Sentiasa cuba untuk tampil sesimple yang mungkin.  Gaya anda yang simple itu boleh membuatkan anda kelihatan lebih bergaya.  Bagi perempuan, janganlah pakai terlalu seksi dan ketat sehingga anda tidak boleh bernafas! Huhu.. Bagi lelaki pula, cukup mengenakan sepasang jeans yang bersih, ya saya ulangi, bersih, tidak koyak2, dengan sehelai kemeja putih @ t shirt sahaja.  Warna juga memainkan peranan.  Elakkan memakai warna merah terang, atau warna2 lain yang striking kerana ia menyakitkan mata dan terlalu menonjol.

Ketiga – Pastikan pakaian kena dengan rancangan anda pada janji temu kali pertama itu.  Andai kata anda ingin bermain bowling, pakailah pakaian yang sesuai untuk bersukan.  Jika anda ingin pergi makan malam di tempat yang ekslusif, pakailah pakaian yang bersesuaian, yang manis dan macho. 

 Keempat – Pastikan anda tidak dihiasa terlalu banyak aksesori higga kelihatan seperti “pokok krismas yang bergerak”.. huhuhu.. Para wanita sekalian, cukuplah seutas rantai yang manis, atau seutas gelang yang menampilan kejelitaan anda.  Janganlah pakai semua barang kemas yang anda ada sehinggakan lampu jalan pun jadi malap dek kerana silau barang-barang kemas yang anda pakai ye!  Begitu juga untuk para lelaki, elakkan memakai rantai leher dengan bermacam-macam logo seperti tengkorak, heavy metal dan sebagainya.  Ada perempuan yang takut melihat lelalaki sebegitu tau!! U dont want to lose the girl on your first date!!

Kelima – Pilih kasut yang sesuai!!! Ini juga amat penting.  Untuk perempuan, janganlah pakai kasut tumit tinggi yang 3 inci, kelak anda juga yang tidak selesa berjalan.. Pilih yang sesuai, yang sedang-sedang aja dong.. Hehe.. Anda tentu tidak mahu terjatuh di depan si dia pada kali pertama dating, kan?? Untuk si lelaki, kalau boleh, pakailah kasut sneakers.  Selipar juga memadai tapi janganlah pakai selipar ke jamban pulak bang.. Agak2 la sikit.. Heheheh..

Keenam – Jangan sembur terlalu banyak minyak wangi!! Ingat, anda bukan penyaman udara bergerak!  Cukup dengan satu semburan di kawasan2 nadi seperti leher dan tangan. 

Ok, saya harap tips2 tersebut akan membantu anda sedikit sebanyak pada janji temu kali pertama!!

Pelawat menemui web ini melalui carian:

tips dating kali pertama,pakaian untuk dating,baju yang sesuai untuk dinner,pakaian yang sesuai untuk dinner,tips janji temu pertama,pakaian yang sesuai untuk dating,baju sesuai untuk dinner,pakaian sesuai untuk dating,mak datin cari lelaki,dating kali pertama,dating,pakaian dinner untuk perempuan,pakaian sesuai untuk dinner,dating pertama,kepentingan memakai pakaian yang bersih,pakaian lelaki untuk dinner,tips pertama kali dating,tips date pertama

One thought on “Panduan Memilih Pakaian Yang Sesuai Pada JanjiTemu Pertama!

  1. Promosi Zalora

    Rama org aggap blogger Msia nie kurang bagus.. nak cari rujukan selalunya blog international yg di rujuk… tapi artikel nie membuktikan yg blog dari Malaysia memang setanding dengan blog antarabangsa… tahniah admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge