Khasiat Yaasin 7 Mubin

Posted by: Ayuin Love
11
Apr

Assallammualaikum,

Saya terima email ini dari seorang teman, dan saya rasa amat rugi jika tidak dikongsi bersama, semoga ini dapat memberikan manfaat untuk kita semua.. Insya-Allah..

”Dalam surah Yaasin terdapat tujuh tempat perkataan “mubin” iatu pada ayat

(1) 12,

(2) 17,

(3) 23,

(4) 47,

(5) 60,

(6) 69 dan

(7) 77.

Saya diajar oleh guru saya bahawa Yaasin 7 mubin ini dibaca untuk mendapatkan semula barang yang kena curi. Barang dalam hal ini perlulah barang yang berharga seperti kereta, motor, barang kemas dsb. Tidak boleh dibaca bagi barang kurang berharga ataupun barang yang boleh luput spt buah durian atau yang sejenis dengannya.

Yaasin 7 mubin perlu dibaca dengan kadar yang segera (24jam dari tempoh kehilangan).

Kaedahnya, baca Yaasin sehingga mubin yang pertama dan berdoa, ulang semula bacaan sehingga mubin yang kedua, berdoa dan ulang bacaan dari awal hingga mubin ketiga, berdoa.

Ulang dari awal hingga jumpa mubin ke4 doa, lakukan langkah yang sama bagi mubin 5 dan 6. Apabila anda mengulang semula sehingga mubin yang ke 7, berdoa dan teruskan bacaan sehingga habis. Itulah kaedahnya.

Dari kajian, kaedah ini juga boleh digunakan untuk:
1.        Memanggil anak yang lari dari rumah
2.        Melindungi diri dari difitnah atau dizalimi manusia
3.        Pendinding dari gangguan jin dan syaitan
4.        Dibaca bagi pesakit yang sedang tenat (baca pada air untuk diminum)
Perlu ditegaskan ini adalah kaedah dzikir, bukanlah meletakan pergantungan kepada ayat… jaga iktikad anda.

Pelawat menemui web ini melalui carian:

yasin 7 mubin,khasiat yasin 7 mubin,ayat 7 mubin,7 mubin,kelebihan yasin 7 mubin,bacaan yasin 7 mubin,doa barang kena curi,yasin mubin,doa kecurian barang,yasin 7 mubin kelebihan,cara baca yasin 7 mubin,surah yasin 7 mubin,khasiat ayat 7,kelebihan surah yasin 7 mubin,doa elak kecurian,tujuh mubin,yhs-0001,fadhilat yasin 7 mubin,ayat mubin,khasiat yasin,ayat 7,doa kecurian,yaasin 7 mubin,yasin tujuh,khasiat yassin 7 mubin,7 mubin surah yasin,doa untuk anak lari dari rumah,yasin tujuh mubin,khasiat surah yasin,doa elak difitnah

Tags: ,

This entry was posted on Monday, April 11th, 2011 at 1:53 pm and is filed under Love. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One comment

1.  rere
July 2nd, 2012 at 9:55 pm

Maaf Mubin ke 3 bukan pada ayat 23, tapi ke 24……..trims

 

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment

CommentLuv badge

 
Get Adobe Flash player