Assallammualaikum w.b.t..
Amboi, semua nampak ceria setelah balik berhari raya di kampung ya.. Hehe.. Saya pun sama, ada semangat sikit nak bekerja..
Haaaaa, tentu anda semua teruja nak baca post kali ini setelah membaca tajuknya.. Tapi, MAAF, tajuk itu cuma untuk menarik perhatian anda sahaja..
Saya perhatikan, manusia lebih senang tertarik untuk membaca artikel2 yang berunsur provokatif dan lucah (maaf). Kalau saya forwardkan email berunsur nasihat, keagaaman, motivasi, lambatttttttttt jer nak buka dan baca email tu, ada jugak yang terus delete tanpa baca.. Tapi kalau headingnya “NENEK DITANGAP KHALWAT DENGAN REMAJA 18 TAHUN” atau “GADIS GILA SEKS”, wahhhhhh, cepat ajer email itu dibuka..
Terus terang saya katakan, saya malas nak membaca akhbar atau majalah dewasa ini, kerana penuh dengan gossip2 artis, hinggakan hal2 dalam kain pun nak diambil tahu.. Rasa rimas dan sakit mata melihat artis2 kita yang terkangkang sana, terkoyak sini, bagaikan tidak ada duit untuk membeli pakaian yang menutup aurat.. Ada yang tidak segan silu menayangkan lurah dan peha.. Masya-Allah, inilah wanita2 yang berpakaian tapi telanjang.. Email2 yang saya terima tentang cerita artis, semuanya saya delete, malas nak di baca, saya pun banyak kekurangan, buat apalah saya nak tambah lagi dosa dgn membaca keaiban dan melihat aurat orang lain..
Saya sedih sebenarnya dengan fenomena ini.. Terasa bagaikan segelintir manusia sekarang tidak endah lagi pada hal2 akhirat, sibuk jaga dalam kain orang lain dan tidak gemar pada benda2 yang berunsurkan pengetahuan dan ibadat.. Kalau ada yang membaca pun, cuma sepintas lalu, tidak dihiraukan isinya..
Adakah anda salah seorang dari segelintir yang saya sebutkan di atas? kalau ya, semoga anda mendapat petunjuk dari Allah untuk berubah menjadi orang yang soleh dan berebut2 mencari dan mempelajari Islam dalam usaha mendekati yang Esa..
Ingat, di akhirat kelak anda akan ditanya tentang amalan dan ibadat anda.. Janganlah nanti di sana anda menyesal kerana “mengforwardkan” keaiban dan cerita2 gossip yang anda sendiri tidak tahu benar atau salah kepada rakan2 anda.. Sesungguhnya amalan kita akan dihitung walaupun sebesar zarah! Renung2kan, dan selamat beramal!
Incoming search terms:
- mak datin (686)
- cerita lucah-mak (442)
- gigolo datin (295)
- ceritalucah mak (139)
- ceritalucah datin (109)
- main dengan mak datin (104)
- cerita lucah mak datin (102)
- cerita lucah datin (73)
- Gigolo Mak Datin (70)
- cerita gigolo (65)
- gigolo (65)
- makdatin (53)
- cerita lucah gigolo (49)
- ceritalucah (48)
- DATIN GILA SEKS (48)
- datin dan gigolo (46)
- datin gigolo (45)
- main dengan gigolo (44)
- ceritalucah mak datin (39)
- mak datin club (38)
- main dengan datin (30)
- cerita main dengan mak datin (29)
- main mak datin (27)
- cerita seks datin (26)
- cerita lucah mak (25)
- cerita lucah (22)
- cerita lucah main dengan mak (21)
- datin dengan gigolo (19)
- Datin Main Gigolo (18)
- kisah gigolo (18)
- cerita main dengan datin (17)
- nak jadi gigolo (17)
- www cerita lucah main dengan mak (16)
- seks dengan mak janda (16)
- seks mak datin (13)
- main dengan mak janda (13)
- main dgn mak datin (11)
- MAIN GIGOLO (11)
- cerita main dengan gigolo (11)
- mak datin cari gigolo (11)
- cerita mak datin (11)
- mak datin telanjang (10)
- cerita dewasa gigolo (10)
- cerita seks mak datin (10)
- datin main dengan gigolo (10)
- club mak datin (10)
- ceritalucah mak janda (10)
- main dgn gigolo (9)
- cerita datin main dgn gigolo (9)
- Kerja dengan Datin (9)
saya amat bersetuju dgn saudari,
sememangnya ramai manusia akan lebih tertarik kepada duniawi, tambah2 kalau gosip dan berita yg menggemparkan…salah satu sebbnya ialah media itu sendiri selalu mewarkan berita yg hangat itu
lagi satu lelaki memang suka tertarik kepada cerita2 yg berunsur SEKS
Mijie,
setakat ni, blog saya jadi hits sebab tag gigolo & mak datin.. heheh… tertipu nampaknya mereka dengan tajuk post saya..
Fuckoff
Marah nampaknya.. Moga Allah beri dia ni petunjuk taufiq & hidayah.. Aminnnnn
god bless u..
ada kerja tak ???