Assallammualaikum

Hari ni kita sambung citer pasal Muzium Coklat, tapi kali ni saya biarkan “gambar berbicara” hehhe.. Ini disebabkan informasi yang bakal saya berikan memang dari gambar2 ni aje.. So enjoy the pics ya..  :)

visitor pass Muzium Coklat

Ini la rupa visitor pass yang kena ambik di pos guard sebelum masuk ye..

visitor pass Muzium Coklat 2

Asal Usul Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara

 

Barang Pameran di Muzium Coklat Barang Pameran di Muzium Coklat Kota Damansara

Pengertian Koko kepada Kaum Maya & Aztec di Muzium Coklat Kota Damansara

Batu Penggiling Koko di Muzium Coklat        Pasu Pameran di Muzium COklat

Cortes the first man who bought cocoa to europe

 Sejarah Questzalcoatl Di Muzium Coklat Kota Damansara

Sejarah Cortez Di Muzium COklat

Sejarah Coklat di Sepanyol

Rahsia Coklat Muzium Coklat Kota Damansara

Sejarah Coklat di Asia Tenggara Muzium Coklat

   Topeng di Muzium Coklat Kota Damansara

Chocolate Making Process @ Muzium Coklat

 

Choc Kitchen @ Muzium Coklat Kota Damansara
Demo membuat coklat ada kat dalam ni..
Tapi time kami datang tak ada demo pun..
Chocs @ Muzium Coklat
semua benda dalam gambar ni dari coklat tau :)

Coklat Bunny @ Muzium Coklat Kota Damansara

Naga ni pun dari Coklat.. Ish ni kalau buat hantaran kawin pun gempak gak ni.. hehehehehe

Dragon Sculptured Chocolate @ Muzium Coklat Kota DamansaraDragon Sculptured Chocolate 2 @ Muzium Coklat Kota Damansara

Ok, dah puas tengok pameran & baca informasi pasal koko & coklat, kita terjah kedai coklat.. Macam2 coklat ada kat sini, sediakan duit aje.. Harga pulak lagik murah dari pasaran.. Mabuk coklat dibuatnya masa kat sini.. hahah.. Ada coklat Daim, Hersyes, Lindt, Ferrero Rocher, Didani, Danson, M&M’s, Toblerone, Kinder Bueno, Snickers, dan macam2 lagik la..

Masa saya pergi ni, coklat jenama Danson ada offer, buy 3 free 1..

Cadbury @ Muzium COklat Kota Damansara

Jenama Coklat Daim di Muzium Coklat Kota Damansara

Daim – RM22.00 sepeket

Jenama Coklat Fidani di Muzium Coklat Kota Damansara Jenama Coklat Danson di Muzium Coklat Kota Damansara Jenama Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara Frey Jenama Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara Berbagai Jenama Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara

 Bagi anda yang ingin melawat Muzium Coklat ini, alamatnya ialah Lot 2, Jalan Teknologi 3/4, Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.  Hubungi mereka di 03-61569960.

Lot 2, Jalan Teknologi 3/4, Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.
Hubungi mereka di 03-61569960

Pelawat menemui web ini melalui carian:

kilang coklat cadbury,alamat kilang coklat cadbury,kilang ferrero rocher malaysia,alamat muzium coklat kota damansara,coklat daim online,coklat daim murah,coklat daim borong,ferrero rocher harga borong,alamat muzium coklat,museum coklat malaysia,beli borong coklat cadbury,borong coklat daim,borong coklat cadbury murah,muzium coklat malaysia,coklat toblerone murah,lawatan ke kilang coklat cadbury,coklat daim murah di selangor,kedai borong coklat di selangor,coklat m&m murah,coklat lindt,beli borong ferrero rocher,pameran coklat kota damansara,muzium coklat tiket,melawat kilang cadbury,coklat snickers murah,lawatan kilang coklat cadbury,toblerone di muzium coklat,cudburry murah dari kilang,lawatan ke kilang cadbury shah alam,harga coklat di muzium coklat

Tags: , , , , , , , , ,

This entry was posted on Thursday, January 10th, 2013 at 9:04 am and is filed under Cuti-cuti Malaysia. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 comments so far

1.  iena
March 3rd, 2013 at 12:27 pm

salam sis….muzium nie dah dekat ngan umah…tapi tak pernah tau pun….ada jual borong ker….?? at least boleh prepare for present kawin… :)

2.  Ayu
March 3rd, 2013 at 8:57 pm

Waalaikumsalam dear,
coklat kat sini boleh kata harga borong kot, sebab harganya jauh lebih murah dari pasaran..
cuba adik pergi sana dan tanya pada staff, manalah tau, kalau beli banyak2, dapat harga lebih murah kan? ;)

3.  rina
April 17th, 2013 at 4:35 pm

kalau bawa murid-,urid sekolah , adakah aktiviti seperti cuba buat coklat or such….?

4.  Ayu
April 17th, 2013 at 4:39 pm

hi, please call the number provided above, they will be happy to assist you :) thank you for visiting!

5.  Shammal Abdullah
June 9th, 2013 at 12:53 pm

Terima kasih Admin@Ayu Fatarina,

Info yg sgt baik, tak sangka ada jgk Muzium Coklat kat area kediaman saya… Patut info ini disebarkan lagi… Terima kasih sekali lagi!

6.  Ayu
June 10th, 2013 at 8:59 am

Sama2 Shammal.. sila sebarkan, moga memberi manfaat kepada kita semua ye :)terima kasih berkunjung ke blog saya!

7.  siti nur ariessa
September 19th, 2013 at 2:31 pm

Hari ape je bukak ye

8.  saadiah binti hj sharif
January 30th, 2014 at 11:30 am

Saya ingin membuat lawatan dmuzium coklat ini pada 26hb Mac ini..bersama dengan masyarakat disini..daripada N.Sembilan. Saya berharap pihak Tuan dapat memberikan kerjasama diatas perkara tersebut.

9.  Ayu
February 21st, 2014 at 9:01 am

Puan Saadiah, boleh terus contact stafff di Muzium Coklat tu sendiri ye :)
Saya pun cuma pelawat je,l saya tak bekerja di situ..

 

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment

CommentLuv badge
 
Get Adobe Flash player