Cuti-Cuti Malaysia – Muzium Coklat Kota Damansara Selangor (Part 2)

Assallammualaikum

Hari ni kita sambung citer pasal Muzium Coklat, tapi kali ni saya biarkan “gambar berbicara” hehhe.. Ini disebabkan informasi yang bakal saya berikan memang dari gambar2 ni aje.. So enjoy the pics ya..  :)

visitor pass Muzium Coklat

Ini la rupa visitor pass yang kena ambik di pos guard sebelum masuk ye..

visitor pass Muzium Coklat 2

Asal Usul Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara

 

Barang Pameran di Muzium Coklat Barang Pameran di Muzium Coklat Kota Damansara

Pengertian Koko kepada Kaum Maya & Aztec di Muzium Coklat Kota Damansara

Batu Penggiling Koko di Muzium Coklat        Pasu Pameran di Muzium COklat

Cortes the first man who bought cocoa to europe

 Sejarah Questzalcoatl Di Muzium Coklat Kota Damansara

Sejarah Cortez Di Muzium COklat

Sejarah Coklat di Sepanyol

Rahsia Coklat Muzium Coklat Kota Damansara

Sejarah Coklat di Asia Tenggara Muzium Coklat

   Topeng di Muzium Coklat Kota Damansara

Chocolate Making Process @ Muzium Coklat

 

Choc Kitchen @ Muzium Coklat Kota Damansara
Demo membuat coklat ada kat dalam ni..
Tapi time kami datang tak ada demo pun..
Chocs @ Muzium Coklat
semua benda dalam gambar ni dari coklat tau :)

Coklat Bunny @ Muzium Coklat Kota Damansara

Naga ni pun dari Coklat.. Ish ni kalau buat hantaran kawin pun gempak gak ni.. hehehehehe

Dragon Sculptured Chocolate @ Muzium Coklat Kota DamansaraDragon Sculptured Chocolate 2 @ Muzium Coklat Kota Damansara

Ok, dah puas tengok pameran & baca informasi pasal koko & coklat, kita terjah kedai coklat.. Macam2 coklat ada kat sini, sediakan duit aje.. Harga pulak lagik murah dari pasaran.. Mabuk coklat dibuatnya masa kat sini.. hahah.. Ada coklat Daim, Hersyes, Lindt, Ferrero Rocher, Didani, Danson, M&M’s, Toblerone, Kinder Bueno, Snickers, dan macam2 lagik la..

Masa saya pergi ni, coklat jenama Danson ada offer, buy 3 free 1..

Cadbury @ Muzium COklat Kota Damansara

Jenama Coklat Daim di Muzium Coklat Kota Damansara

Daim – RM22.00 sepeket

Jenama Coklat Fidani di Muzium Coklat Kota Damansara Jenama Coklat Danson di Muzium Coklat Kota Damansara Jenama Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara Frey Jenama Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara Berbagai Jenama Coklat di Muzium Coklat Kota Damansara

 Bagi anda yang ingin melawat Muzium Coklat ini, alamatnya ialah Lot 2, Jalan Teknologi 3/4, Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.  Hubungi mereka di 03-61569960.

Lot 2, Jalan Teknologi 3/4, Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.
Hubungi mereka di 03-61569960

Pelawat menemui web ini melalui carian:

kilang coklat cadbury,alamat kilang coklat cadbury,kilang ferrero rocher malaysia,alamat muzium coklat kota damansara,coklat daim borong,ferrero rocher harga borong,coklat daim online,coklat daim murah,pemborong coklat murah,ferrero rocher murah,alamat muzium coklat,beli borong coklat cadbury,kilang coklat di selangor,kilang coklat di kuala lumpur,museum coklat malaysia,muzium coklat kl,kedai borong coklat,pemborong coklat,ferrero rocher murah di kl,kedai coklat murah di selangor,harga coklat ferrero rocher di kl,pembekal coklat ferrero rocher,pemborong coklat murah kl,pemborong ferrero rocher,ferrero rocher borong,beli borong ferrero rocher,borong coklat murah di kl,kilang coklat cudbury kuala lumpur,coklat ferrero rocher murah,borong coklat murah kl

17 thoughts on “Cuti-Cuti Malaysia – Muzium Coklat Kota Damansara Selangor (Part 2)

  1. Ayu Post author

    Hi Mala,
    The museum is always open for visitors, as far as i know, mmg boleh ambil gambar dalam museum itu ye.. other than that, mala kena call museum itu sendiri, sebab saya tak kerja di situ, saya pun pelawat juga.. tq..

  2. Mala

    hi kak, sy nak tanya, sy sbg pelajar di UMS….sy belajar kursus Teknologi Seni Visual….sem ini sy buat final projek….sy buat graphik…sy buat kajian coklat….blhkan sy dtg ke sana untuk research n blhkan ambil foto? reply faster ka

  3. liza

    hai sis sy nk membuat lawatan ke kilang .sy membawa anak2 pra sekolah soalan sy apa yg perlu sy buat untuk dptkan kebenaran melawat muzium coklat,,pls reply me send by my email

  4. Ayu Post author

    Puan Saadiah, boleh terus contact stafff di Muzium Coklat tu sendiri ye :)
    Saya pun cuma pelawat je,l saya tak bekerja di situ..

  5. Ayu Post author

    Sama2 Shammal.. sila sebarkan, moga memberi manfaat kepada kita semua ye :)terima kasih berkunjung ke blog saya!

  6. Shammal Abdullah

    Terima kasih Admin@Ayu Fatarina,

    Info yg sgt baik, tak sangka ada jgk Muzium Coklat kat area kediaman saya… Patut info ini disebarkan lagi… Terima kasih sekali lagi!

  7. Ayu Post author

    hi, please call the number provided above, they will be happy to assist you :) thank you for visiting!

  8. Ayu Post author

    Waalaikumsalam dear,
    coklat kat sini boleh kata harga borong kot, sebab harganya jauh lebih murah dari pasaran..
    cuba adik pergi sana dan tanya pada staff, manalah tau, kalau beli banyak2, dapat harga lebih murah kan? 😉

  9. iena

    salam sis….muzium nie dah dekat ngan umah…tapi tak pernah tau pun….ada jual borong ker….?? at least boleh prepare for present kawin… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge