Category Archives: Love

Autumn in London – Tower of London & Tower Bridge

Assallammualaikum wbt

Happy New Year 2017!

Dah dua tahun dah cerita pi London ni tak habis2 haha!

Ok, Insya Allah, hari ni cerita penutup lawatan sepanjang ke London, sebab lepas tu kami menaiki Eurostar ke Paris pula.

Seperti yang saya ceritakan sebelum ni, kami buat kesilapan yang besar sebab pergi Harrods dulu.  Sepatutnya, pergi ke Tower Bridge dulu pada waktu pagi, kemudian barulah ke Harrods @ destinasi lain ye.

Kesilapan yang kedua, naik bas, so jalan jem yang amat! 🙁 Hampir sejam lebih dalam bas.  Namun, agak menarik kerana bas yang digunakan adalah bas yang antik, maka kami pun pujuklah hati dengan menikmati pemandangan dan details dalam bas tersebut.

Bus Antik ke Tower Bridge

Bus Antik ke Tower Bridge

around-tower-of-london

Bangunan di sekeliling Tower of London

Cuaca sudah agak gelap ketika kami tiba di Tower of London & Tower Bridge.  Maka kami pun bergegas nak ambil gambar Tower Bridge.  Macam biasa, tempat tumpuan pelancong kan, mmg sangat2 ramai orang, kena banyak bersabar dan cepat2 ambil gambar bila orang dah surut.

Untuk anda yang nak masuk ke Tower of London ni, berikut adalah admission fees:

Admission to Tower of London

Admission to Tower of London

#toweroflondon

Tower of London

Tower Bridge

Tower Bridge

the-shard-london

The Shard, the other side of London

london-bridge-2 london-bridge
the-other-side-of-london-2 the-other-side-of-london-3 the-other-side-of-london the-shard-london-2 the-shard-london-trip-2 the-shard-london-trip the-shard-london tower-of-london

london-tower

Tak banyak gambar yang dapat kami rakamkan sebab hari dah gelap 🙁

Mmg kecewa jugak la, tapi silap perancangan kami, so redha je la.. ada la hikmahNya kan hehe

So please keep this in mind, PERGI KE TOWER BRIDGE DAN TOWER OF LONDON PAGI2 SEBELUM KE TEMPAT LAIN.

NAIK TUBE KALAU NAK CEPAT SAMPAI.

Dengan lawatan ke Tower Bridge ni, maka berakhirlah kembara kami di London.

Kami naik bus juga utk balik ke rumah, bersiar2 dan makan di Bayswater sebelum balik utk packing ke Paris.. Memang rasa sedih, memang rasa tak puas, semoga ada rezeki lagi untuk menjejaki bumi London.. Amin <3 🙂

September Diary – 15/09/2015 – 35!

Assallammualaikum wbt

Blessed to be 35 today, Alhamdulillah, all praise to Allah..

Semoga Allah sentiasa memberikan saya petunjuk, taufiq dan hidayahNya untuk menjadi hamnbaNya yang solehah & taat..

Terima kasih kepada semua ahli keluarga, sahabat handai & kenalan yang tidak putus2 memberikan ucapan dari pukul 12 malam tadi sehingga sekarang, rasa sangat disayanagi & dihargai.. Semoga sisa masa yang dianugerahkan oleh Allah ini dapat saya gunakan dengan sebaik-baiknya dalam mencari keredhaanNya.. Amin..

35

September Diary – 03/09/15 – 9 tempat yang ingin saya lawati

Assallammualaikum wbt

Saya tersangatlah ingin melawat 9 tempat ini, sebelum saya mati.. Semoga Allah berikan rezeki & kesihatan untuk melawat tempat2 ini, Insya Allah.

1) Mekah Al Mukaramah

SONY DSC

SONY DSC

2) Big Ben – London

big-ben

3) Eiffel Tower – Paris

eifel tower

4) Keukenhof – Amsterdam – done, Alhamdulillah

Keukenhoff Amsterdam 3

5) Aya Sophia – Istanbul – done, Alhamdulillah

Hagia Sophia 1

6) Cordoba, Andalusia

Cordoba

7) Hitachi Seaside Park, Ibaraki, Japan

Hitachi Seaside Park, Ibaraki, Japan

8) Romania

Romania

9) Prague

Prague

September Diary – 02/09/2015

Assallammualaikum wbt

Just decided to make postings for the full month of September.. 🙂 Dah lama sangat blog ni senyap sunyi, so in honour of September, saya akan buat posting mengenai apa2 saja, tapi limit kepada 9 fakta, atau apa2 yang berkenaan nombor 9, atau apa2 saja asalkan tidak melebihi 9 perkara..

So, utk hari ni, kita belajar apa perkataan lain untuk sembilan @ nine dalam bahasa Inggeris <3 keep-calm-and-love-number-9-10

Number 9 in other languages