4 thoughts on “Balik awal satu DOSA?

  1. Ayu Post author

    tapi kan JM, 15 minit tu berharga tau, 15 minit tu menentukan jalan jem @ tak, 15 minit tu boleh menukar hujan yang gerimis jadik hujan lebat, 15 minit tu boleh buat stucked dalam jem sampai berjam2.. huhuhuh.. ni banyak komplen sebab tak puas ati ler ni.. hahahahha

    takper la, cam JM kata, redha jer la, mana tau kesabaran akan dibalas oleh Allah dengan rezeki lain kan, tak gitu, boleh la ronda2 Haytai lagik! ahaksss πŸ˜‰

  2. jarimanis

    Dear..tak per kalau balik lambat sikit…then tak perlu nak stayback semata2 nak claim OT sedangkan bolehsiap dlm jangkamasa kita kerja tu..JM pernah gakbuat mcm tu..jahat tak..time kerja buat menda lain..ahah..tapi tak selalu..mmg terasa duit tak pernah cukup..so skrg JM cuba siapkan kerja on time kekadang balik lambat siapkan kerja tak nk simpan tuk esok..Alhamdulillah..rezeki datang dari sumber yg tidak di sangka2 πŸ™‚
    jarimanis recently posted..Journey to HatYai : Floating MarketMy Profile

  3. Ayu Post author

    JM,
    saya setuju, contract kata 9-6, so patutnya time tu kita bekerja sungguh2, so dapat selesaikan semua kerja dengan baik & efficient kan..
    tak guna kalau stayback untuk selesaikan kerja2 yang sepatutnya dibuat time 9-6 tu utk claim OT aje, dah la berdosa, confirm tak berkat duit tu kan? hehe

    sebenarnya kitaorang kat sini cam ni la.. kena stayback sampai pukul 6.15.. saya ni dah la sampai opis pukul 8.20, lunch pun tak keluar sebab tapau dari rumah kan, kena stayback lagik.. redha jer la.. saya yang menurut perintah! haha

  4. jarimanis

    Kalau kerja gomen gaji di bayar mengikut tempoh waktu seperti dari jam 8.00 pagi – 5.00 petang dan kalau balik awal dari tempoh tu mmg di kira dosa lah..itu pendapat Jm..dan rezeki yg diterima tidak berkat πŸ™‚ tetapi sekiranya gaji di byr berdasarkan kerja yg siap boleh balik awah..itu tiada mslh..tpi ada ker procedure mcm tu..ehehe
    jarimanis recently posted..Journey to HatYai : Floating MarketMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge