Alat Kawalan Jauh @ Remote Control Barang Paling Kotor???

Assallammualaikum wbt,

Tadi selak2 paper metro, terbaca kat halaman Tip Melancong. Rupa-rupanya, Alat Kawalan Jauh @ Remote Control TV adalah barang paling kotor dalam hotel!!! Eewwwwwwwwwwwww!!! Tapi kalau pikir2 balik, memang logik la kan, biasanya pekerja akan bersihkan toilet, katil, lantai, tapi kita tak pasti mereka lap remote control tu ataupun tidak!

Bayangkan orang yang pegang remote tu baru lepas korek hidung ker, baru lepas bersin & pegang remote, baru keluar toilet, tak cuci tangan & pegang remote & dah macam2 benda lain yang kotor kan?????? Yucks!!!

So ingat, bila nak pegang Alat Kawalan Jauh @ Remote Control kat hotel, pastikan anda lap dulu dengan tisu basah @ wet tissue, atau lebih baik dengan tisu basah dettol yang ada antiseptik tu sebelum menggunakannya ya!!

remote

One thought on “Alat Kawalan Jauh @ Remote Control Barang Paling Kotor???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge