Monthly Archives: February 2015

Festival Tulip di Turki

Assallammualaikum wbt

Para pembaca yang dikasihi, kalau ada sesiapa yang ingin melihat tulips di Turki, boleh pergi ke tempat yang disenaraikan di bawah oleh Puan Yeni Dogan, pemilik homestay di Istanbul yang telah saya tuliskan dalam posting di sini

Tulip Festival in Istanbul Turkey

 

Taman Gulhane pernah saya lawati pada June 2012, dan ketika itu ia dipenuhi dengan bunga mawar yang sangat menawan.. anda semua boleh baca posting tersebut di sini.  Pada yang ingin cuci mata tengok bunga tulips, boleh lihat bunga2 tersebut di posting saya semasa di Keukenhoff, Amsterdam pada tahun 2013.   Semoga bermanfaat untuk anda yang bakal melancong ke Istanbul nanti 🙂

Homestay di Istanbul

Assallammualaikum & Merhaba!

Nak pergi Istanbul? Tapi nak duduk homestay??? Ni ada berita baik utk anda! Saya dah jumpa sebuah homestay yang dijalankan oleh orang Malaysia di Istanbul!! Cool kan!

Semua informasi yang bakal saya kongsikan ini adalah dengan restu dan kebenaran pemilik homestay tersebut ye, saya bukan kaki copy & paste tanpa izin 🙂

PENGENALAN

Sebagai permulaan, kita berkenalan dulu dengan pemiliknya.. Puan Yeni Dogan ni adalah kawan kepada Puan Halimahton (blog Moh Kembara).  Beliau berkahwin dengan orang Istanbul dan kini menetap di sana… 🙂 Haih, bestnya kalau dapat menetap di Istanbul jugak kan..

LOKASI

Lokasi homestay ini juga menarik dan berdekatan dengan semua tempat tarikan pelancong.  Sila lihat gambar untuk penjelasan, anda boleh print penerangan ini seandainya confirm untuk menetap di homestay tersebut.

Istanbul Homestay

 

Homestay Istanbul

GAMBAR HOMESTAY

gambar2 ini saya dapat dari Facebook Puan Yeni.  Boleh klik di sini utk like page beliau ye – https://www.facebook.com/Istanbulhomestay

teruja sangat tengok dapur yang bersih, bilik air yang besih & luas, dan bilik tidur yang juga luas & kemas!

Homestay Istanbul Bilik Tidur

 

Homestay Istanbul Bilik Tidur 2

 

Homestay Istanbul Ruang Tamu

Homestay Istanbul 5

 

Homestay Istanbul 3

 

HARGA HOMESTAY

Untuk harga, mohon whatsapp Puan Yeni di nombor dalam gambar di bawah ye.. Like page beliau & PM pun boleh, sangat peramah & akan cuba melayan pertanyaan kita sebaik mungkin..  Terbaik!

No telefon Istanbul Homestay Malayturk

Soooo, JANGAN TUNGGU LAMA2!!! like page facebook Puan Yeni & mulalah merancang percutian anda di Istanbul sekarang!!!