Monthly Archives: September 2012

Oh Ikea!

Assallammualaikum semua.. Salam hari jumaat!

Hari ni rasa cam nak gi Ikea lak.. memang kalau beratus kali pergi sekalipun, saya tak akan bosan gi Ikea.. kalau boleh sewa bilik kat Ikea, dah lama saya buat.. haahha

Ikea ni buat saya addicted, ketagih nak pegi sana, tengok kerusi, tengok katil, tengok lampu2..  Rasa seronok tengok satu ruang yang kecil mampu dijadikan tempat yang lengkap & sempurna (bagi saya)…

Hari ni browse2 web ikea, tengok la kat bahagian bilik tido.. Alahai.. comeynyeeeeeeeeeeeee! Bila la nak ada bilik cam kat ikea ni? bilik sekarang macam medan perang jer, penuh dengan buku & mainan Iemrand.. Sigh!

Leave that aside, jom tengok contoh2 bilik yang saya rasa so sweet & nice 🙂

 

 

 

Rasa nak balik tido jer tengok katil! huhu.. Now back to work! hahahah

Pelawat menemui web ini melalui carian:

bygland ikea,ikea bygland

15 September 2012

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah yang memberi rezeki & memberikan saya peluang untuk menyambut hari jadi yang ke 32 hari ini, semoga Allah merahmati saya di dunia & akhirat, semoga saya jadi orang yang beriman & beramal soleh.. Aminnnnn

KEMAAFAN DENDAM YANG TERINDAH

Assallammualaikum..

Semalam ada la insiden yang buat saya hangin satu badan.. tak perlu la saya cerita in depth kat sini, tapi sampai ke malam gak la rasa berangin tu tak ilang2..

tapi dari insiden tu, saya muhasabah diri balik, susah betul saya ni nak maafkan orang.. saya ni, kalau dah benci orang, memang saya blacklist la, saya tak akan contact dan tak akan layan kalau dia contact.. ye saya selfish bla bla bla..

Dia pernah rapat dengan saya, sangat2 rapat la senang citer.. tapi kami pernah gaduh dan dia ada kata – OK FINE, SAYA TAK AKAN CARI AWAK LAGI, DAN TAK AKAN CONTACT AWAK LAGI SAMPAI BILA2.. and i was like, ok, whatever, i have nothing to lose…

Rasanya 3-4 tahun gak la benda tu jadik, mema ng tak contact dan saya pun tak ambik tau apa jadik kat dia.. kawan2 yang tau pasal kami ada gak bgtau, eh, he is married tau, how come u dont know? i just smiled, malas nak panjang2 citer..

Pastu, dah ditakdirkan Allah, saya terjumpa dia masa beli lunch kat opis.. damn, saya pusing nak g kaunter and there he was.. for a moment it was like “i think i know you” but when he called my name, i know it was for real.. so a short chit chat and i went back to the office.. thereafter he tried to sort of make up with me, call, email & YM, tapi hati yang macam HARD ROCK ni, cam malas nak layan la, coz i was still so hurt with his words kan..

And semalam, being the insensitive and selfish me, i hang up when he called the office.. well actually he called me since Wednesday, and then again yesterday, for about 7times i think.. i just leave it ringing.. my heart says not to answer it thou i know he really need my help.. then he YM me, and then the office phone rang.. i thought it was my sweetheart but it was not.. I answered it, heard his voice and just hang up, tindakan refleks ok!!! saya pun tak tau bila masa saya letak phone but there it was, it happened already..

balik umah, bukak FB, dia dah unfriend saya.. ok, whatever la kan..

anyways,  if he happens to read this post, think back what u have done u a few years back ok, think abt what u said to me before this.. i dont forgive and forget as easy as that..

p/s:  now listening to KEMAAFAN DENDAM YANG TERINDAH – AISYAH sambil makan kuih raya..

 

Semak

Semak la, dulu ko kata ko tak nak kawan dah dengan aku, tak nak dah carik aku, contact aku, ni ape hal  carik aku pulak???? bila ada problem boleh plak carik aku?

Rosak mood aku hari ni la, aku baru hepi2 dengan kawan2 sambut hari raya kat opis, ko rosakkan mood aku!

 

Aku rindu..

 Aku rindu pada Istanbul

Dingin bayunya..

Lembut mentarinya..

Harum teh epal dan bebunga mawar..

Manisnya senyuman ablah dan bebek..

Segarnya buah-buahan…

Cantiknya bangunan-bangunan dan

Tenangnya pepohon..

Topkapi Palace & Basilica Cistern

Aku rindu pada Istanbul..

Megahnya Topkapi Palace

Sibuknya Galata Bridge

Geloranya Bosphorus

Riangnya di Grand Bazaar & Spice Bazaar

Sucinya Blue Mosque

Tenangnya Eminonu Camii

Misterinya Basicilica Cistern

Owh sungguh aku rindu…

Istanbul, bila lagi kita akan bertemu?

Blue Mosque & Bosphorus

 

p/s:  mood – boring nak buat kije dan berangan2 nak pegi bercuti lagi.. hahahaha