Monthly Archives: April 2011

Ar Rafi’ – Maha Meninggikan

Assallammualaikum

Apa khabar semua?

Jom kita amalkan satu lagi Asmaul Husna yang sangat indah – Ar Rafi’.

Ar Rafi’ bermakna Maha Meninggikan.¬† Allah meninggikan darjat orang yang sepatutnya ditinggikan kedudukannya kerana usahanya yang gigih dalam memperbaiki iman dan amalnya di mana beliau termasuk dalam golongan kaum yang bertaqwa.

kelebihan Asmaul Husna ini ialah, sesiapa yang membaca Ya Rafi’ sebanyak 70x sehari, terutama pada waktu malam, Insya-Allah hartanya akan terpelihara dari kecurian, rompakan, penipuan, dan lain2 bencana.

Seandainya diamalkan sebanyak 70x ketika didatangi oleh orang yang zalim, Insya-Allah akan terselamat dari kezaliman orang itu..

Sesiapa yang mengamalkan Asmaul Husna ini sebanyak 100x sehari semalam, Insya-Allah darjatnya akan ditinggikan oleh Allah swt..

Dengan mengingati Allah, hati akan tenang ūüôā

Pelawat menemui web ini melalui carian:

arti ya fattah,maksud ya alim,pengertian asmaul husna ar-rafi,ya hu ya haq,maal husna

Jom sedekah!

Assallammualaikum kawan2 semua,

 

Saya ada terbaca mengenai fadhilat sedekah, dan rasa seronoknya kalau kawan2 semua tau tentang kebesaran bersedekah ni:-

“Sedekah adalah penolak bala, penyubur pahala dan pelipat ganda rizki; sebutir benih menumbuhkan tujuh bulir, yang pada tiap-tiap bulir itu terjurai seratus biji. Artinya, Allah yang Mahakaya akan membalasnya hingga tujuh ratus kali lipat. Masya Allah!”

Jadi, apa lagi yang kita tunggu.. Makin banyak kita bersedekah, makin banyak rezeki yang Allah berikan.. Ingatlah kawan2 semua, rezeki itu, Allah yang punya.. Tak kiralah orang miskin atau jutawan, apa2 rezeki yang diperolehi, semua datang dari Allah, dan Allah boleh memberi serta mengambil semula rezeki yang diberikanNya pada bila2 masa sahaja..

So jangan bermegah dengan kelebihan harta, sebaik2nya, bersedekah kepada kawan2 kita yang memerlukan.. Itu semua saham kita untuk akhirat kelak.. Insya-Allah..

Jom bersedekah ūüėČ


Pelawat menemui web ini melalui carian:

kekuasaan allah,allah,fadhilat sedekah,gambar allah,sedekah

Khasiat Yaasin 7 Mubin

Assallammualaikum,

Saya terima email ini dari seorang teman, dan saya rasa amat rugi jika tidak dikongsi bersama, semoga ini dapat memberikan manfaat untuk kita semua.. Insya-Allah..

‚ÄĚDalam surah Yaasin terdapat tujuh tempat perkataan “mubin” iatu pada ayat

(1) 12,

(2) 17,

(3) 23,

(4) 47,

(5) 60,

(6) 69 dan

(7) 77.

Saya diajar oleh guru saya bahawa Yaasin 7 mubin ini dibaca untuk mendapatkan semula barang yang kena curi. Barang dalam hal ini perlulah barang yang berharga seperti kereta, motor, barang kemas dsb. Tidak boleh dibaca bagi barang kurang berharga ataupun barang yang boleh luput spt buah durian atau yang sejenis dengannya.

Yaasin 7 mubin perlu dibaca dengan kadar yang segera (24jam dari tempoh kehilangan).

Kaedahnya, baca Yaasin sehingga mubin yang pertama dan berdoa, ulang semula bacaan sehingga mubin yang kedua, berdoa dan ulang bacaan dari awal hingga mubin ketiga, berdoa.

Ulang dari awal hingga jumpa mubin ke4 doa, lakukan langkah yang sama bagi mubin 5 dan 6. Apabila anda mengulang semula sehingga mubin yang ke 7, berdoa dan teruskan bacaan sehingga habis. Itulah kaedahnya.

Dari kajian, kaedah ini juga boleh digunakan untuk:
1.        Memanggil anak yang lari dari rumah
2.        Melindungi diri dari difitnah atau dizalimi manusia
3.        Pendinding dari gangguan jin dan syaitan
4.        Dibaca bagi pesakit yang sedang tenat (baca pada air untuk diminum)
Perlu ditegaskan ini adalah kaedah dzikir, bukanlah meletakan pergantungan kepada ayat… jaga iktikad anda.

Pelawat menemui web ini melalui carian:

yasin 7 mubin,khasiat yasin 7 mubin,ayat 7 mubin,7 mubin,kelebihan yasin 7 mubin,bacaan yasin 7 mubin,doa barang kena curi,yasin mubin,doa kecurian barang,yasin 7 mubin kelebihan,cara baca yasin 7 mubin,surah yasin 7 mubin,khasiat ayat 7,kelebihan surah yasin 7 mubin,doa elak kecurian,tujuh mubin,fadhilat yasin 7 mubin,yhs-0001,ayat mubin,khasiat yasin,doa kecurian,ayat 7,yaasin 7 mubin,khasiat yassin 7 mubin,yasin tujuh,yasin tujuh mubin,khasiat surah yasin,doa untuk anak lari dari rumah,doa elak difitnah,7 mubin surah yasin

Insya-Allah, ada jalannya…

Assallammualaikum..

Saya pasti semua orang pasti ada masalah kan, tak kira lah besar atau kecil, kalau namanya masalah, pasti memeningkan..

Saya pun sebagai manusia biasa, tidak lari dari dikunjungi masalah..

Apa yang boleh kita lakukan ketika masalah menimpa..?

DOA, REDHA DAN TAWAQAL LA KEPADA ALLAH..

Bak kata Maher Zain, Insya-Allah.. ada jalannya..

Kala ini memang ada masalah yang saya hadapi, agak berat, tapi saya serahkan segalanya kepada Allah Yang Maha pengasih lagi Maha Penyayang.. DIA yang membuka jalan ini, semoga DIA mudahkan juga laluan saya kali ini..

Insya-Allah..

Insya-Allah..

Insya-Allah..

Ada jalannya…

Aku pasrah Ya Allah..

Pelawat menemui web ini melalui carian:

doa menghadapi masalah,doa pasrah kepada allah,doa ketika menghadapi masalah

Great Grandma and 40-year-old tie the knot

Falling in love – literally

Semasa mengemas sebuah kotak yang penuh dengan nota-nota dan email-email lama, mata saya tertancap pada sebuah keratan akhbar dengan tajuk di atas.

Keratan tersebut adalah daripada akhbar berbahasa Inggeris (saya tidak pasti akhbar apa), bertarikh 07.09.2005.

Begini isi kandungan artikel tersebut:

“A 71-year-old great grandmother and her 40-year old boyfriend got married after living together for a year in Singapore, reported Sin Chew Daily.

Aiu Jin Bao, in recalling her first encounter with Mokhtar, her bridegroom, said he came to help her after she had fallen in the compound of a flat about two years ago.

Since then, seh said, Mokhtar, who lives in a unit on the second floor of the same block, would carry her groceries up to her unit on the sixth floor.

Six months later, Mokhtar moved into Qiu’s house after getting the permission of Qiu’s children, the report said.

Qiu, a muslim convert, said they still had a “healthy physical relationship” despite her advanced age.

Mokhtar looked at ut this way – that it is good to have a wife 31 years his senior “as othe men would not woo Qiu”.

He furthe said that “I never had any relationship with women before meeting Qiu, I hope to start a family with her”.

Hmm.. apa yang anda rasa setelah membaca artikel ini?¬† Saya pasti masing-masing ada pandangan sendiri.¬† Sesetengah mungkin berkata, lelaki itu mahukan hartanya, ada yang berkata, lelaki itu gila dan perempuan itu pula tidak sedar diri!¬† Mungkin ada yang berkata “Owhhhh.. so sweeeet”.¬† Apa-apa sahaja pendapat anda, kita harus sedar bahawa cinta dan jodoh sesuatu yang ditentukan oleh Allah.¬† Cinta dan jodoh selalunya hadir tanpa kita sedari, dan mungkin pada orang yang paling tidak kita sangka.. Jadi seandainya anda masih belum menemui cinta, yakinlah ada yang telah tercipta untuk anda, cuma masanya belum tiba lagi..¬† Allah lebih mengetahui yang terbaik untuk kita.. Jangan berhenti berdoa, usaha dan tawaqal!

Owh, untuk para lelaki, anda mungkin boleh menemui tip-tips menarik untuk memenangi hati gadis idaman anda dalam e-book saya РPanduan Cinta untuk Lelaki.  Jangan lupa pelancarannya pada 07.06.09 ini!

Pelawat menemui web ini melalui carian:

hasbunallah wanikmal wakil nikmal maula wanikmal nasir