Monthly Archives: April 2010

Buat aje.. jangan pedulikan orang…

Hmm.. bagaimana harus saya mulakan yer.. Apabila saya war-warkan kepada beberapa orang teman mengenai ebook panduan cinta untuk lelaki ini, ada yang mengucapkan tahniah, ada juga yang mencebik dan tersenyum sinis dan berkata “ada orang nak beli ker?  berlambak panduan dalam internet dengan majalah.. lagipun orang lelaki nih bukannya minat membaca.. buat penat aje kau tulis buku nih.. cinta ni tak perlu panduan la semua orang tahu.. ”  saya cuma tersenyum dan mengucapkan terima kasih atas “semangat” yang diberikan pada saya..

Dalam hidup ni, pada sayalah, kalau kita dengar dan ikut semuaaaaaaaaa yang orang cakap, semuaaaaaaaaaa yang orang komen, cepat putus asa, cepat mengalah pada halangan dan kata-kata orang, memang la kita susah nak berjaya.. Orang ni, tak semua ikhlas dengan kita, ada yang memang tak nak langsung kita menuju puncak (cam AF pulak).. kalau boleh, dia je nak bagus, dia je nak senang..so, kalau anda nak buat sesuatu, dan tau ia akan membuahkan kejayaan pada anda, JUST GO FOR IT!  Peduli apa orang nak cakap.. bukan diaorang yang bagi kita makan, kan? hehheeheheh…  Yang penting, ada perancangan yang betul, anggap semua cacian & cemuhan sebagai kata-kata semangat.. usaha, doa & tawaqal!

Kalau anda sudah ada dalam kepala untuk melakukan sesuatu yang boleh membawa kebaikan dan kesenangan kepada anda, lakukanlah hari ini dengan sepenuh hati & penuh keazaman.. genggam bara appi, biar sampai jadi arang ya!  All the best!

Pelawat menemui web ini melalui carian:

doa tahlil rumi,bacaan tahlil rumi,tahlil ringkas rumi,tahlil rumi,kelebihan zikir hasbiallah,doa tahlil dalam rumi,doa bersetubuh dalam rumi,doa tahlil arwah rumi,bacaan doa tahlil dalam rumi,bacaan tahlil dalam rumi,cara tahlil ringkas,lirik zikir hasbiallah,doa bersetubuh rumi,doa tahlil ringkas,panduan tahlil ringkas,bacaan tahlil arwah rumi,tahlil arwah rumi

Hadiah percutian untuk rakan affiliate?

Ya, memang benar, saya dalam proses menyiapkan e-book PANDUAN CINTA UNTUK LELAKI.  Buku berharga RM23.00 ini bukan sahaja untuk lelaki-lelaki yang masih single, tapi juga untuk semua lelaki yang telah berpacaran dan berkahwin, dan untuk para wanita yang masih tercari-cari apa ciri-ciri lelaki idaman dan bagaimana menyemarakkan hubungan cinta anda.

Saya akan memberikan anda voucher percutian secara PERCUMA ke Duta Puri Island Resort, di Pulau Kapas, Terengganu, atau ke Duta Haciendra Riviera Resort, Port Dickson, Negeri Sembilan.

Pemberian voucher, duit & komisyen adalah seperti berikut:-

1)  200 jualan – komisyen & RM100.00

2)  300 jualan – komisyen & 2 voucher percutian

3)  400 jualan – komisyen & 3 voucher percutian

4)  500 jualan – komisyen & 4 voucher percutian & voucher KFC / Pizza.

Voucher ini sah sehingga 15.04.2010.

Tarikh percutiaan adalah pilihan anda sepenuhnya dan saya akan membuat tempahan bagi pihak anda, namun kekosongan bilik adalah tertakluk kepada pihak resort dan saya tidak bertanggungjawab seandainya anda tidak mendapat tempat pada tarikh yang dikehendaki.  Seandainya kehabisan voucher,  saya akan menggantikannya dengan percutian lain, yang mana tempatnya di jamin sama hebat dan seronok.  Apa lagi, marilah jadi affiliate saya, sambil dapat komisyen, anda dan keluarga dapat cuti-cuti malaysia ke Terengganu atau Port Dickson!

Ikuti dan lawati blog saya sepanjang masa untuk update terkini mengenai buku tersebut!

Youth Says – Do some survey & earn money!

Pernahkah anda mendengar tentang laman web di atas?  Ya, ambil survey yang telah diberikan dan anda akan dibayar untuk setiap survey!

Survery yang diberikan bukan susah pun, kacang aje.. heheh.. just chose & tick.  Ada juga yang memerlukan anda menulis sedikit pandangan, tapi saya yakin anda boleh.. Hanya klik di ikon sebelah atas blog saya ini, daftar & dapatkan duit dari situ ya!!

Pelawat menemui web ini melalui carian:

petua mempercepatkan bukaan rahim

Kelas Make-up dengan Kavon

Pada 03.06.09, saya telah menghadiri satu short couse make up dengan Kavon di MAS Training Centre, Kelana Jaya.  Pada anda yang tidak megenali Kavon, beliau adalah satu nama yang cukup gah di arena persolekan.  Bukan sahaja artis Malaysia yang mendapat sentuhannya, malah artis-artis Barat seperti David Blaine, Backstreet Boys dan Black Eye Peas juga telah merasai “tangan ajaibnya”

Aduhai, rasa seperti singkat sungguh masa 3 jam yang diperuntukkan untuk course tersebut, namun pengalaman dan ilmu yang diberikan amat berguna dan bermakna.  Ada satu ayat yang amat mengusik jiwa saya – dalam dunia ini tidak ada perempuan yang hodoh, yang ada hanya perempuan yang malas!  Benar kata-katanya.  Dengan hanya 15 minit sahaja, saya sudah nampak cantik untuk solekan ke pejabat.  Mungkin nasib menyebelahi saya, sepanjang course itu, saya berpeluang menjadi model untuk ditatarias.  Wah, merasa saya “tangan ajaib” yang telah menyolek Datin Siti Nurhaliza, Camelia, Ning Baizura, Ratu-ratu Cantik Malaysia dan artis-artis antarabangsa dengan bayaran hanya RM50.00 sahaja.

Selain itu, saya merasai kebenaran kata-kata Kavon, when you look good, you will feel good.  Betul, tahap keyakinan diri saya bagaikan melonjak apabila melihat wajah saya di cermin. 

Adakalanya, wanita telalu sibuk menguruskan suami, anak2, kerja dan rumah, sehinggakan tiada masa untuk merias dan menyolek wajah.  Saya seru kepada semua wanita, hargailah diri anda, ambil masa untuk kecantikan.  Jangan sampai suami rasa bosan melihat anda.  Jika dulu sebelum berkahwin, anda mampu duduk berjam-jam di depan cermin untuk bersolek, kenapa setelah berkahwin seoles gincu pun tidak dipakai?  Jangan biarkan keselekehan anda menjadi alasan suami cari lain! 

Di tempat kerja pula, jika kita berpakaian kemas dan bersolek ringkas sahaja, cukup sebenarnya untuk membuat orang yakin pada kerja dan kebolehan kita. 

Jika ada peluang untuk free make over atau menyetai kursus2 ringkas untuk solekan, pergilah, belajar & gunakan teknik itu untuk kelebihan anda.

Saya ulang semula sebagai kesimpulan:-

1)  Tidak ada perempuan yang hodoh di dunia ini, yang ada hanya perempuan yang malas

2)  When you look good, you will feel good!

Jadi, jangan lupa berhias dan berdandan untuk diri anda.  Insya allah, jika ada masa, saya akan menulis tips-tips untuk bersolek dengan mudah!

Al Fatihah untuk Allahyarham Din Beramboi..

Assallammualaikum..

Apa khabar anda semua? Semoga anda dalam keadaan sihat walafiat & dirahmati Allah s.w.t.

Tanggal 02.04.10 yang lalu, Malaysia dikejutkan dengan pemergian Allahyarham Din Beramboi atau nama sebenarnya Mior Ahmad Fuad Mior Badri.  Saya dan suami dalam perjalanan ke pejabat ketika menerima berita mengejutkan itu.  Saya tidak sedap hati takala mendengar ERA pagi itu kerana lagu yang dimainkan semuanya sedih2 belaka.  Lantas saya bertanya pada suami “Abang Din dah meninggal ke?”.  “Ish, tak kot..”, jawab suami.  Kami masing2 diam mendengar lagu-lagu tersebut sehingga akhir.  Tamat sahaja lagu itu Dina membuat pengumuman bahawa Abang Din telah menghembuskan nafasnya yang terakhir jam 12.30 malam, 02.04.10 yang lalu.  Hampir seminggu bertarung nyawa, akhirnya Allah menjemput Allahyarham Abang Din kembali kepadaNya..

Aduhai, serta merta saya merasa sebak yang amat sangat, rasa kehilangan yang amat mencengkam.  Air mata tak dapat ditahan.. Ya, benar, Allahyarham Abang Din tidak mengenali saya, saya juga tidak pernah bersua muka dengan beliau, tapi setiap pagi saya dan suami, dan rata-rata rakyat Malaysia dihiburkan oleh beliau.. Ketika terkandas dalam kesesakan lalu lintas setiap pagi, lawak jenaka oleh Abang Din melenyapkan kekusutan dan stress akibat kesesakan itu.  Setiap pagi, rasa malas untuk pergi kerja bagaikan terubat dan terhakis mendengarkan kata-kata bersahaja dari Allahyarham Abang Din.  Kini, semua tiada lagi.. yang tinggal hanyalah rakaman2 sawancara yang membuat saya dan suami pecah2 perut tertawa.. Masih tergiang2 lagi suara Allahyarham Abang Din di telinga saya.. Pada saya, beliau satu dalam sejuta.. Senang membuat orang menangis, tapi alangkah payahnya membuat orang lain ketawa dan gembira.  Inilah anugerah Allah yang membuatkan Allahyarham Abang Din sangat istimewa di mata saya..

Ketika menonton rancangan Melodi mengenai pengebumian beliau, air mata saya tumpah sekali lagi, terutama ketika melihat gambar2 tiub2 dan wayar2 di badan beliau.. Ketika ditemubual, Aznil Hj Nawawi mengatakan, Allahyarham Abang Din sentiasa cuba membuat hati rakan2 gembira dan menghilangkan stress mereka dengan membuat mereka ketawa.  Allahyarham Abang Din sering berpesan – jangan bersedih, masalah tidak akan selesai dengan bersedih.. Kerana itulah Allahyarham Abang Din sentiasa cuba menghiburkan sesiapa sahaja yang ditemui, baik yang dikenali ataupun tidak.. Itu membuatkan saya terfikir, bagaimana pula agaknya Allahyarham Abang Din menghilangkan kedukaan beliau?  Mungkin dek kerana sentiasa cuba menghilangkan kedukaan orang lain, Allah melapangkan hidup beliau dari segala masalah..

Saya berdoa semoga Allahyarham Abang Din ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh.  Saya pasti ini juga doa semua peminat2 beliau di mana sahaja mereka berada.. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau.. Al Fatihah..