Monthly Archives: June 2009

24 jam lagiiiiiiiiii!

Salam dan selamat pagi semua!!!

24 jam lagi!!! ya, 24 jam lagi, ebook PANDUAN CINTA UNTUK LELAKI akan datang ke pasaran!!  

Mungkin ada perempuan yang berkata – ebook ini untuk lelaki, mengapa saya harus beli?? Owh, adik-adik, kakak-kakak, buku ini bakal meyedarkan anda apa yang ada cari-cari sebenarnya dalam diri seorang lelaki…  Ada kalanya anda menyalahkan orang lelaki kerana tidak mengurat anda, ataupun seakan2 blur walaupun anda sudah beri “hint” yang anda sukakan mereka.. Mereka sebenarnya ada “masalah” lain yang bakal anda ketahui dalam ebook saya ini.. Dan jika anda sudah berpacaran, buku ini mampu dijadikan panduan untuk membentuk kekasih anda agar jadi lelaki yang terbaik untuk anda!!

Untuk para lelaki, ayuh, jangan lepaskan peluang ini!!  Jika selama ini anda tercari-cari jalan penyelesaian untuk mendapatkan cinta si dia, nah, buku ini ada jawapannya!!  Saya gunakan ayat paling ringkas, paling mudah, anda akan rasa seolah2 anda bercakap dengan saya pabila membaca ebook tersebut!  Dari personaliti kepada aspek agama dan seterusnya kepada cinta dan cara berpakaian, semuanya saya sentuh dalam ebook yang saya tujukan khas untuk para lelaki!!

Ebook ini bukan hanya untuk anda yang masih single, lelaki yang telah berumahtangga atau ada hasrat nak tambah kuota pun sangat2 dialukan untuk membelinya kerana ada kalanya, ada perangai isteri yang tidak anda fahami, dan anda tidak tahu caranya untuk mengambil hati si dia, maka panduan yang saya berikan ada manfaatnya dalam perhubungan anda!!

Jangan lupa, hanya tinggal 24 jam saja lagi dan esok anda boleh mendapatkan buku yang ekslusif dan istimewa ini untuk bacaan anda!!

p/s:  Untuk para affiliate, sedia di garis permulaan, voucher percutian bakal jadi milik anda!!! 🙂

Pelawat menemui web ini melalui carian:

kertas kerja pembinaan pondok bacaan,kuota cinta

CINTA???

Salam dan selamat tengahari semua..

Apa khabar hari ini?  Anda semua dah download e-book preview PANDUAN CINTA UNTUK LELAKI?  Kalau belum, jangan lupa dapatkannya di www.panduancintalelaki.com!

 

Saudara/i,

Cinta memang perkara yang subjektif, tidak ada sesiapa pun yang dapat memberi definisi tepat tentang cinta… Definisinya amat luas.. Cinta ada dalam hati semua manusia, dari kecil hingga besar, tua hingga muda.. Namun kehadirannya dalam hidup, cukup membuatkan kita bahagia, dan tidak kurang juga derita…  Ada yang gila, ada yang suka dan ada yang mati kerana cinta.. Subahanallah, sungguh unik perasaan atau naluri halus yang dipanggil cinta ini..

 Cinta ini tidak boleh dipandang remeh dah diketepikan, kerana ia berkaitan dengan jiwa, dengan perasaan.. Ia boleh mendatangkan kebaikan dan kemusnahan.. Semua orang memerlukan cinta.. Maka janganlah berlagak ego dan menyatakan anda boleh hidup tanpa cinta.. Ada yang berkali-kali putus cinta dan akhirnya serik, lantas tidak mahu lagi ada cinta yang hadir dalam diri.. Ya, putus cinta memang pedih, namun bila putus cinta, adakah anda muhasah diri, mencari kekurangan dalam diri?  Sering kita menuding jari pada pihak yang satu lagi jika cinta kita kecundang, namun adakah kita fikir, mungkin kita faktor atau penyebab utama kegagalan itu??  Nah, mungkin dengan membaca ebook penuh Panduan Cinta Untuk Lelaki, anda bakal mendapat jawapannya! 😉

 Pada yang sedang bercinta, hargailah cinta anda, ia anugerah Ilahi yang paling indah.. Pada yang merana kerna cinta, fikirkanlah sama ada berbaloikah anda meneruskan cinta itu jika emosi dan fikiran anda terseksa saban saat, saban waktu?  Cinta dan akal harus bersatu, barulah cinta itu teguh, berkekalan dan berpanjangan!

 

p/s: – Cinta yang hakiki, cinta yang sejati memang kepada Allah Yang Maha Esa.. 

PRA-PELANCARAN EBOOK PANDUAN CINTA UNTUK LELAKI HARI INI!!!

PANCUAN CINTA UNTUK LELAKI

PANCUAN CINTA UNTUK LELAKI

Salam semua…

Alhamdulillah.. Akhirnya tiba hari yang di nanti-nanti… Hari ini saya umumkan pra-pelancaran EBOOK PANDUAN CINTA UTUK LELAKI!

 

Berita baik untuk semua lelaki dan perempuan!!! Akhirnya rahsia menjadi seorang lelaki yang macho dan teknik mendapatkan cinta seorang perempuan telah dibongkarkan!! 

 

Jika sebelum ini anda sering kesunyian, sering gagal dalam percintaan, tidak faham kerenah dan perangai perempuan, ebook ini ada penyelesaiannya!!  Ia bukan sahaja memberikan panduan untuk memikat hati si dia, malah turut memberikan informasi dan cara-cara untuk anda menjadi lelaki yang lebih baik dalam kehidupan!!

 

Buku ini saya tulis dengan bahasa yang paling ringkas dan mudah difahami..  Diselitkan dengan terjemahan ayat-ayat Al-Quran dan Hadis, saya pasti ia sesuai dengan hukum-hukum Islam dan adat ketimuran kita…

 

Anda juga diberikan 2 buku bonus:-

1)   Kesilapan Fesyen & Petua Untuk Lelaki

2)  30 hadiah yang paling di sukai perempuan

 

Cepattt!!! Dapatkan preview percuma di www.panduancintalelaki.com!!  Nantikan tarikh pelancaran untuk mendapatkan ebook penuh yang khas dan istimewa untuk anda!

 

Jangan lupa ikuti blog saya setiap hari info-info terkini mengenai ebook Panduan Cinta Untuk Lelaki ini!!

 

Semoga cinta menghiasi hari anda setiap masa, setiap ketika! 😉

Pelawat menemui web ini melalui carian:

hadiah perpisahan untuk rakan sekerja,hadiah untuk best friend perempuan,hadiah perpisahan,panduan cinta untuk lelaki,hadiah sesuai untuk hari jadi isteri,hadiah perpisahan untuk sahabat perempuan,hadiah yang sesuai untuk guru perempuan

1 REJAB, 1430(H) – [24.06.09 – RABU] – JOM PUASA RAMAI-RAMAI..

Salam buat semua…

Cepat sungguh masa berlalu, esok 24.06.09, dah masuk 1hb Rejab.. Bulan Rejab adalah bulan Allah swt.  Buat pengetahuan anda, banyak kebaikan yang terkandung dalam bulan Rejab..

Let’s overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu.

Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, “Ketahuilah bahwa bln Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:”

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt

 2 . Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt

 3 . Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24, 25, 26 June 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat  

4. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab 1430H/Isra Mi’raj (Rabu, 20 Julai 2009 ) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa  

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah swt..InsyaAllah

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya.”

Sabda Rasulullah saw lagi :”Pada malam Mi’raj, saya melihat sebuah sungai yang airnya lebih manis dari madu, lebih sejuk dari air batu dan lebih harum dari minyak wangi, lalu saya bertanya pada Jibril as “Wahai Jibril untuk siapakah sungai ini?”

Maka berkata Jibrilb as “Ya Muhammad sungai ini adalah untuk orang yang membaca selawat untuk engkau dibulan Rejab ini.”

Dalam sebuah riwayat Tsauban bercerita :”Ketika kami berjalan bersama-sama Rasulullah saw ke sebuah kubur, lalu Rasulullah saw berhenti dan beliau menangis dengan amat sedih, kemudian beliau berdoa kepada ALLAH swt. Lalu saya bertanya kepada beliau “Ya Rasulullah, mengapakah engkau menangis?” Lalu beliau bersabda “Wahai Tsauban, mereka itu sedang diseksa dalam kuburnya dan saya berdoa kepada ALLAH swt, lalu ALLAH swt meringankan atas mereka.”

Sabda beliau lagi “Wahai Tsauban, kalaulah sekiranya mereka ini mahu berpuasa satu hari dan beribadah satu malam saja di bulan Rejab nescaya mereka tidak akan disiksa di dalam kubur.” Tsauban bertanya “Ya Rasulullah, apakah hanya berpuasa satu hari dan beribadah satu malam dalam bulan Rejab sudah dapat mengelakkan dari seksa kubur?”

Sabda beliau “Wahai Tsauban, demi ALLAH Zat yang telah mengutus saya sebagai nabi, tiada seorang muslim lelaki dan perempuan yang berpuasa satu hari dan mengerjakan solat malam sekali dalam bulan Rejab dengan niat karena ALLAH swt, kecuali ALLAH swt mencatatkan baginya seperti berpuasa satu tahun dan mengerjakan solat malam satu tahun.”

Subahanallah, betapa mudahnya untuk mendapatkan pahala dari Allah.. Betapa Allah menyayangi semua makhlukNya.. Jom kawan-kawan, kita berpuasa esok dan mengambil keberkatan dan kebesaran bulan Rejab ini.. Moga Allah mengampuni dosa-dosa kita, ibu, ayah, suami, isteri, adik, abang, kakak dan semua umat muslimin dan muslimat di dunia ini.. 

Amin… 

 

 

 

Pelawat menemui web ini melalui carian:

puasa 1rejab

Boleh jadi jutawan ke dengan internet????

Salam dan selamat hari Isnin buat anda semua..  🙂

 

Hari ni saya nak bercakap pasal jadi jutawan dengan internet.. Siapa yang tak nak jadi jutawan?? Semua orang suka pada duit, dan semua orang sanggup lakukan apa saja untuk duit dan jadi jutawan.. Tapi, bagaimana caranya nak jadi jutawan??  Ada orang bekerja keras, ada orang bekerja pantas, ada orang bekerja dengan bijak, dan ada orang pula, sanggup menipu dan membunuh demi kerana duit.. Pokok pangkalnya, tak ada jalan singkat untuk menjadi jutawan!

 

Al kisahnya, adalah sorang minah nih, selalu lah hubungi saya untuk bertanya tentang pendapatan dari internet.. Setiap kali menelefon saya, kata-kata akhirnya “Boleh ke aku jadi jutawan dengan penggunaan internet ni..?”  boleh tak aku dapat 1 juta dalam masa setahun??

 

Saya selalu nasihatkan dia, tidak ada apa yang tidak boleh di capai dalam dunia ini kalau kita bekerja keras.. Dah ramai pakar2 IM di Malaysia ni, mereka semua bukti kukuh memang boleh jadi jutawan dengan menggunakan internet.  Tidak ada orang yang terus kaya, terus jadi jutawan dalam sekelip mata, semua mesti berusaha.. Apa-apa pun, kita harus ambil the first baby step.. The first step will take us to endless journeys.. Dah hampir 3 bulan dia menelefon saya, bertanyakan perkara yang sama, namun tidak ada langkah yang di ambil.. Bila saya beritahu saya sudah siapkan ebook untuk dijual, dia seakan marah, seakan2 menyalahkan saya kerana tidak mengajar dia dengan betul “seni” mendapatkan pendapatan dari internet ini.. katanya – kalau ko ajar aku betul2, mesti aku pun dah boleh buat ebook dan jadi jutawan.. Ewahhhhh, nak salahkan saya pula!  Saya pun ambik masa hampir 6 bulan nak belajar benda2 pasal internet nih, baca sana sini dan berguru dengan sifu2 saya – Mohd Firdaus dan dibantu juga oleh suami dan beberapa IM lain.. Kenapa nak salahkan orang lain bila kita sendiri tidak berusaha?  Mengapa nak ada rasa hasad dengki dengan pencapaian orang lain sedangkan kita sendiri tidak mahu mengubah cara dan fikiran kita?  Itulah dia orang melayu.. semua nak disuap, semua nak senang, semua nak di bantu.. Dia sebenarnya sudah boleh sama2 dengan saya menghasilkan dan menerbitkan ebook kalau dia mahu, sebab semua nota dan penerangan telah saya berikan secara percuma pada dia.. Tapi, tak buat apa2 pun.. Jadi, saya ker yang bersalah? Huhuhu… maaf, emosi sedikit sebab geram..

 

So, buat semua newbie yang ada terdetik dalam hati – boleh jadi jutawan ker dengan internet nih? 

1)  Ya, anda boleh jadi jutawan, TETAPI;-

2)  Anda perlu berusaha

3)  Ketahui minat anda, dan fokus.  Jangan gelojoh dan ingin membuat semua serentak – contohnya ebook, ebay, adsense, clickbank etc2 pada satu masa yang sama.  Anda pasti akan gagal kerana tidak dapat beri tumpuan dan perhatian.

4)  Banyak membaca dan bertanya pada pakar, belajar segala-gala yang anda minat dan perlu tahu tentang dunia cyber ini.  Ikuti forum di wangcyber dan tulis semua nota yang anda dapat dari sana.  Email pada IM2 yang sudah berjaya jika anda ada kemusykilan.  Percayalah cakap saya, mereka semua sangat baik hati dan sedia membantu.

5)  Mesti keluar sedikit modal untuk domain & hosting, jangan hendak untung cepat tapi tak nak keluar sesen pun.

6)  Ada kesungguhan & semangat yang sentiasa membara.  Tulis matlamat anda dalam dunia internet ini dan letakkan di satu tempat yang anda boleh lihat setiap hari agar anda ingat matlamat dan semangat anda terus meluap-luap.

7)  Mesti memulakan langkah pertama secepat yang mungkin, kerana lebih awal anda bermula, lebih ramai orang mengenali dan mengetahui kredibiliti dan kelebihan anda

8)  Sentiasa berdoa & tawaqal pada Allah, jika Dia telah membuka jalan untuk mendapatkan rezeki, mengapa anda tidak ambil peluang dan mencuba?

9)  Bekerja dengan beberapa orang yang lain, untuk mendapat hasil yang baik.  Anda tidak boleh tamak dan ingin semua keuntungan, sebab anda masih baru dan memerlukan pertolongan dan sokongan yang pakar untuk menghasilkan sesuatu yang terbaik.

Ok, saya harap cik minah yang menelefon saya siang malam pagi petang itu akan baca dan faham post saya kali ini.. No hard feelings ya..Saya harap kita semua akan berjaya dalam dunia cyber ini.. 🙂  renung-renungkan, dan selamat beramallll!

Pelawat menemui web ini melalui carian:

tabiat yang mesti dihindari semasa makan,tabiat-tabiat yang mesti dihindari semasa makan,karangan tabiat yang mesti dihindari semasa makan,karangan tabiat-tabiat yang mesti dihindari semasa makan